Εισερχόμενη στην έκτη χρονιά λειτουργίας της, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κομοτηνής του ΠΑΟΚ, αποτελεί αυταπόδεικτα και πανθομολογουμένως το πιο άρτιο, οργανωμένο και δυναμικά αναπτυσσόμενο φυτώριο νέων ποδοσφαιριστών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.  

Με 250 παιδιά στα τμήματά της, διαθέτει την πιο πολυπληθή (11μελή – Σάββας Ισαακίδης και Θανάσης Δανίδης οι νέες προσθήκες) και ποιοτική ομάδα προπονητών, συμπεριλαμβάνεται στις 125 επιλεγμένες από τον ΟΠΑΠ κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας, αναδεικνύει ταλαντούχους παίκτες τους οποίους προωθεί στα πρώτα τους μεταγραφικά βήματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι μέσα στον καλοκαίρι, από την Ακαδημία μεταγράφηκαν ο Φώτης Κουτσογιάννης στην Κ13 της Ξάνθης, ο Αδαμάντιος Καλογρανάς στην Κ15 της Ξάνθης, και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κωτσάκης επίσης στην Κ15 της Ξάνθης, ενώ αναδεικνύει και παίκτες που δοκιμάζονται και από διάσημα κλαμπ της Ευρώπης!

Από φέτος η Ακαδημία θα εδρεύει στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Θράκης (όπισθεν ΕΡΑ Κομοτηνής – περιοχή Κοσμίου), με γνώμονα την περαιτέρω  λειτουργική, οργανωτική και τεχνική αναβάθμισή της.

13876311_1150183715025015_5020153943159236422_nΟι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 16:00 έως τις 21:00 (τηλ. 6980902027 – Ανέστης Σπυριάδης, Τεχνικός Διευθυντής). 

Από φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα Pro Bambini (γεν. 2013), καθώς και τα: Bambini (γεν. 2010-2011-2012), Pro Junior (γεν. 2009-2008), Junior (γεν. 2006-2007), Προ Παιδικό (γεν. 2004-2005), Παιδικό (γεν. 2001-2002-2003).

Επίσης από φέτος, και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου, η Ακαδημία θα πρωτοπορήσει για άλλη μια φορά, αφού θα ξεκινήσει τη λειτουργία Σχολής Τερματοφυλάκων επιδιώκοντας την ανάδειξη τερματοφυλάκων του νομού Ροδόπης. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου πρόσθεσε στο δυναμικό της και τον Παναγιώτη Περτσά, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Χασκή θα εκτελέσουν αυτό το δύσκολο έργο. Ο Π. Περτσάς αγωνίζεται στη Δόξα Προσκυνητών και στην Εθνική Ελλάδος του Beach Soccer, είναι άριστος γνώστης της θέσης του γκολκίπερ, και έχει θητεύσει ακόμη στα Βριλήσσια και στον Ερμή Ηρακλείου.

Συγχρόνως, από 15 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και Σχολή Ατομικής Βελτίωσης ποδοσφαιριστών.

11ΔΩΡΕΑΝ παροχές της Ακαδημίας: 

Ιατρική ασφάλεια παιδιών μέσω του προγράμματος του ΟΠΑΠ των 125 καλύτερων Ακαδημιών της Ελλάδος.

Αγωνιστική στολή του ΠΑΟΚ από την εταιρία MACRON.

Προπονήσεις έχει ξεκινήσει η παιδική ομάδα (περσινή αήττητη πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης), και η ανδρική, της οποίας τα παιδιά προέρχονται κατά 90% από τα σπλάχνα της Ακαδημίας, με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (γεν 1998-2001), και που θα συμμετάσχει στο Β’ τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, καθώς ανέβηκε κατηγορία από πέρυσι όπου συμμετείχε για πρώτη χρονιά στη Γ΄ κατηγορία.

Για ακόμη μία χρονιά η Ακαδημία θα συμμετάσχει φέτος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όπου λαμβάνουν μέρος Ακαδημίες και ΠΑΕ από Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και  Έβρο, ενώ δρομολογεί και συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά του εξωτερικού.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν scouting camp με επίλεκτα παιδιά από τη βόρεια Ελλάδα, υπό το βλέμμα του γνωστού ατζέντη Φιλίπ Κοντοσταύρου που δουλεύει για λογαριασμό μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και έχει αναπτύξει συνεργασία και προσωπική φιλία με τον Υπεύθυνο και Γενικό Αρχηγό της Ακαδημίας Δημήτρη Παγωνίδη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δε, η Ακαδημία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Προπονητικού Κέντρου Θράκης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίλεκτα παιδιά από Ξάνθη και Κομοτηνή.

Ακόμη, φέτος το έμψυχο δυναμικό της Ακαδημίας, ενισχύει με την παρουσία του και ο Κομοτηναίος φυσικοθεραπευτής, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Δέλτσιος. Έχει θητεύσει σε όλες τις βαθμίδες των υποδομών της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, Κ15-Κ17-Κ20, ενώ παράλληλα έχει επιμορφωθεί με διάφορα πτυχιακά σεμινάρια σχετικά με την ποδοσφαιρική ανάπτυξη των παιδιών. Ο Π. Δέλτσιος, θα είναι παρών σε όλες τις προπονήσεις και στους αγώνες των τμημάτων της Ακαδημίας.

ΜΑΚΡΟΝ ΟΚΜε βάση όλα τα προαναφερθέντα, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός, ότι η διεθνής Αθλητική Εταιρεία MACRON, η οποία ντύνει και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκδήλωσε ενδιαφέρον συνεργασίας με την Ακαδημία. Έτσι, μετά από μια σειρά διαβουλεύσεων και συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών στη Θεσσαλονίκη, το Δ.Σ. της Ακαδημίας αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση που δέχτηκε. Έτσι η εταιρεία θα ντύσει όλα τα παιδιά της Ακαδημίας, τα οποία μάλιστα θα πάρουν και ως δώρο από μία αγωνιστική στολή του ΠΑΟΚ, ενώ θα παρέχει και 20% έκπτωση στους γονείς τους για την προμήθεια προϊόντων της.