Πολλές χιλιάδες Κομοτηναίων συνέρευσαν και φέτος, άλλοι οδοιπορώντας, άλλοι με Ι.Χ., και άλλοι με … άλογα, στο Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρύακος, γνωστό και ως «Φατήριακα», για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος και να τιμήσουν την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη Μετάστασή της – άλλως τα «εννιάμερα» της Παναγίας που εορτάζονται αύριο 23/8.

(PHOTOS) Κομοτηνή: Κοσμοσυρροή στα Φατήριακα - Το μήνυμα του Δεσπότη για τα καντήλια και τους ανθρώπινους εγωισμούςΣτον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, πλαισιωμένος από σύσσωμο τον τοπικό κλήρο αλλά και προσκεκλημένους ιερείς από τις μητροπόλεις Βεροίας και Περιστερίου Αττικής, καθώς και από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, τον αντιδήμαρχο κοινωνικής μέριμνας Νίκο Σωτηρακόπουλο, την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου, την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μενεσελίδου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ Νικόλαο Μενεξίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Κώστα Παπάζογλου και πλήθος πιστών.

(PHOTOS) Κομοτηνή: Κοσμοσυρροή στα Φατήριακα - Το μήνυμα του Δεσπότη για τα καντήλια και τους ανθρώπινους εγωισμούςΣτο κήρυγμά του ο επίσκοπος, παρότρυνε το ποίμνιο: «Ας υπάρχει σε κάθε σπιτικό του τόπου μας μια εικόνα της Παναγίας και ένα καντήλι αναμμένο. Τα σπίτια δεν καίγονται από τα καντήλια· οι εγωισμοί μας είναι αυτοί που ανάβουν φωτιές. Και ας ζητάμε το έλεος της Παναγίας και του Υιού της, του Χριστού μας, και τότε τα σπίτια μας δεν θα πιάνουν “φωτιές”».

Το απολυτίκιο της ημέρας:
«Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ