“Μια μητέρα που θηλάζει, δεν σημαίνει οτι πρέπει να κλείνεται στο σπίτι, να περιορίζει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και να στερείται εν γένει τις δραστηριότητές της”.


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού” Κομοτηνής συμμετείχε στη δράση του πανελλαδικού ταυτόχρονου θηλασμού, στέλνοντας το μήνυμα “Ακολουθήστε το σώμα σας και το παιδί σας – Βοηθήστε τις μητέρες να θηλάσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε”.

dsc02521fΣτόχος της ενέργειας, όπως τόνισε η επικεφαλής της Ομάδας, κ. Στέλλα Στόικου, είναι η απενοχοποίηση του θηλασμού σε δημόσιους χώρους. Κάνοντας λόγο για “ένα ταμπού που πρέπει να σπάσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “κάποτε οι γυναίκες θήλαζαν οπουδήποτε χρειαζόταν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους, ακόμη και στα χωράφια, ήταν μια οικεία εικόνα και μάλιστα βγάζανε και φωτογραφίες”.

Εξάλλου, όπως επισήμανε, σε αντίθεση με τη σύγχρονη εποχή όπου πολλές γυναίκες παραπληροφορούνται, ακόμη και από ειδικούς της υγείας, “παλαιότερα η τέχνη του θηλασμού μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά”.

Διαμηνύοντας η κ. Στόικου τη θέση του Πανελλήνιου Δικτύου Δημόσιου Θηλασμού, που αριθμεί περισσότερες από 50.000 γυναίκες-μέλη, τόνισε οτι “μια μητέρα που θηλάζει, δεν σημαίνει οτι πρέπει να κλείνεται στο σπίτι, να περιορίζει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και να στερείται εν γένει τις δραστηριότητές της. Ο θηλασμός μπορεί να συνδυάζεται με οτιδήποτε κι αν κάνει”.

dsc02506fΣτη δράση της Κομοτηνής έδωσαν το παρών σαράντα γυναίκες, εκ των οποίων οι 23 συμμετείχαν στον ταυτόχρονο πανελλήνιο θηλασμό, που έλαβε χώρα σε 54 πόλεις της χώρας.

Εν τω μεταξύ, η “Ομάδα Θηλασμού” Κομοτηνής συνεχίζει την προσπάθειά της για την πιστοποίηση του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου της πόλης ως “Φιλικό προς τα βρέφη και τον θηλασμό”, με σχετικά αιτήματα προς τις διοικήσεις του.

Επιπλέον, τον ερχόμενο Μάιο, αναμένεται να διοργανώσει έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα τον δημόσιο θηλασμό και εικόνες από γυναίκες-μέλη της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ