Η αξία του σχολικού αθλητισμού αναδείχθηκε μέσα από τη σχετική ημερίδα και την τελετή βράβευσης διακριθέντων αθλητών που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές για τη σημασία της φυσικής αγωγής στα σχολεία και παράλληλα έγινε ο απολογισμός των Σχολικών Αγώνων και της 1ης Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις μαθητών-μαθητριών που διακρίθηκαν σε ολυμπιακά αθλήματα κατά την τριετία 2015-2018.

“Ο σχολικός αθλητισμός και γενικά η άθληση έχει πολλά οφέλη, αξίες και διδάγματα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει καθιερωθεί στα σχολεία και η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, για να τονίσει μέσα από δράσεις και επισκέψεις αθλητών και σωματείων, την αξία που προσφέρει ο αθλητισμός”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που συνδυάζουν σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις με μαθητικές επιτυχίες, κάτι που επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από τη θέληση και τον σωστό προγραμματισμό. Μην ξεχνάμε πως κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα αυτά τα παιδιά-αθλητές, καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Ροδόπης για την υλοποίηση της ιδέας της εκδήλωσης.