Σε έναν από τους πιο παραμελημένους από όλες τις κυβερνήσεις Δήμους της χώρας, τοπικοί άρχοντες, κλήρος, λαός και στρατός, απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες του ΄21 και διατράνωσαν οτι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται και να διεκδικούν τα δίκια του τόπου τους.

Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμήθηκαν δεόντως στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Παρέλασαν μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, καταδρομείς του στρατοπέδου “Νικόλαος Κυρούδης” Νέας Σάντας, και το τμήμα Εθνοφυλάκων Σαπών.

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης.

“Τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για τη δική μας Λευτεριά, και υμνούμε την Παναγία, προστάτιδα διαχρονικά του Έθνους και του Λαού μας. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης.

Από νωρίς το πρωί χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες, και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον Θούριο και Εμβατήρια στις κεντρικές οδούς των Σαπών. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία εκπροσώπων πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών, μαθητιώσας νεολαίας και οργανώσεων. Ακολούθησαν στο Ηρώο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, εκφωνήθηκε ο  Πανηγυρικός της ημέρας από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ξυλαγανής, Ευαγγελία Ιακωβίδου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, σχολείων και στρατού ενώπιον των τοπικών αρχόντων προεξάρχοντος του Δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη.