Πυρκαγιά εκδηλώθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, έξω από τον οικισμό της Ξυλαγανής του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στην τοποθεσία Μπαϊράμι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στο σημείο, όπου έκλεισε ο δρόμος και η κυκλοφορία διεξάγονταν μέσω Εργάνης, έσπευσε το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ροδόπης, ενώ υπήρξε και ενίσχυσή της με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό από γειτονικούς νομούς, καθώς και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Κομοτηνής.

Από τη πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης συνδράμοντας καίρια το έργο της κατάσβεσης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Μεραχτσάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ξυλαγανής Πέτρο Πουλαράκη και τον πρώην Πρόεδρο της ΚΕΜΑΣ Πέτρο Δουδουλακάκη.

Με την επιμονή μάλιστα του Δημάρχου, και με πρωταρχική μέριμνα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια, στην κατάσβεση επιχείρησε και πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη.

Τελικά η φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο περίπου στις 5, αφού κατέκαψε πολλά στέμματα καλαμιών και θάμνων, και φτάνοντας σχεδόν μέχρι τον οικισμό Ιμέρου.

Προανάκριση για τα αίτια της διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Γ. Σταυρίδης στο μεταξύ, καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

* οι εναέριες φωτό είναι του κ. Χρήστου Δεληγιώργη της Αερολέσχης Κομοτηνής, και οι υπόλοιπες, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ξυλαγανής κ. Πέτρου Πουλαράκη, και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Προσκυνητών κ. Πάνου Παρασκελίδη.