Με ελάχιστο κόσμο να συμμετέχει, για μια ακόμη χρονιά, μεταξύ αυτών οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του Ε.Κ. και η πορεία κατέληξε στο μνημείο εθνικής αντίστασης όπου στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι: του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, της ΔΗΣΥΕ του Ε.Κ., της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, του Δημάρχου Κομοτηνής, και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Στην ανακοίνωση της συγκέντρωσης-πορείας αναφέρονται τα εξής:

«Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

 Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».