Εν μέσω εθνικού πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής, και με τη σκέψη όλων στους πυρόπληκτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, κλήρος, τοπικοί άρχοντας και – παρά τον βροχερό καιρό – χιλιάδες λαού, υποδέχτηκαν με σεμνότητα στην Κομοτηνή ενόψει και της εορτής της Πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής, τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής.

Εν συνεχείᾳ τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους προσκληθέντες αρχιερείς για την παρουσία τους, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο για την χορήγηση της κανονικής αδείας ελεύσεως της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας, στους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Συλλόγων και των Σωματείων, και σε όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή.

Ο κ.κ. Παντελεήμων απηύθυνε έκκληση προς όλους για έμπρακτη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους από τη φονική πυρκαγιά της Αττικής συνανθρώπους μας.

Η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας Σηλυβριανής και της Αγίας Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, τελέστηκε χωρίς τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας, προς σεβασμό στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών, με την πομπή να ψάλλει παράκληση στη Θεοτόκο.