Το δικό τους παρών έδωσαν στην πανελλαδική κινητοποίηση οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ροδόπης, ανταποκρινόμενοι και στο σχετικό κάλεσμα στων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Μετά τη συγκέντρωσή τους στην ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, με πορεία κατευθύνθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο αναφέρουν:

«Συνήλθαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, τα Προεδρεία των Σωματείων και Συλλόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής,   καθώς και πλήθος επαγγελματιών συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξαν τα Ανώτατα Συνδικαλιστικά Όργανα, η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και η Ε.Σ.Ε.Ε.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο των μικρομεσαίων, και διαπίστωσαν, ότι:

– οι επιχειρήσεις για μια ακόμα φορά υποβάλλονται σε πολιτικές διωγμού και οικονομικής αφαίμαξης με προοπτική κλεισίματος.

– η Κυβέρνηση, παρ’ όλες τις εκκλήσεις και τους αγώνες μας, αρνείται πεισματικά να λύσει έστω και ένα από τα καυτά προβλήματα των επαγγελματιών.

– οι επαγγελματίες είναι αναγκασμένοι να υψώσουν μαχητική φωνή διαμαρτυρίας.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

– ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

– ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

– ΑΜΕΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

– ΠΛΗΡΗ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

– ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΕΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

– ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 50%.

– ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

– ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ».