Μπορεί η πρώτη Βασιλόπιτα που κόβεται στη Ροδόπη ενόψει κάθε νέου έτους, να είναι αυτή του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, με προσκεκλημένους από τον επίσκοπο εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όμως η πρώτη ημερολογιακά, την πρώτη μέρα του καινούριου χρόνου, με ανοιχτή πρόσκληση προς το ευρύ κοινό, και παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου, είναι αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Υπό την ευλογία του ιεράρχη, και δια χειρός Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, τα κομμάτια της Βασιλόπιτας μοιράστηκαν όπως κάθε χρόνο εν μέσω ανταλλαγής ευχών, με “τυχερή” να αναδεικνύεται η νέα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Ο κ. Τσαλικίδης επισήμανε τη σημασία της ενωτικής λειτουργίας των τοπικών αρχών και φορέων με γνώμονα το καλό του τόπου, ευχήθηκε σε όλους “υγεία και εγρήγορση για τις προκλήσεις που φέρνει το 2018” όσον αφορά τα αναπτυξιακά θέματα της Ροδόπης, και εξέφρασε την πεποίθηση πως “όλοι μαζί εν ομονοία και αγαστή συνεργασία μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά”.