Σε πλήρη οργανωτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα, βρήκε ο χιονιάς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, υπό τις σχετικές οδηγίες του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, που συγχαίρει το πολιτικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους ιδιώτες συνεργάτες του Δήμου, οι οποίοι «όλες αυτές τις μέρες εργάζονται εντός και εκτός ωραρίου, κόντρα στις ακραίες καιρικές συνθήκες, πετυχαίνοντας να διατηρήσουν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο», αλλά και τους πολίτες εκείνους «που ενήργησαν κατά τρόπο προληπτικό διευκολύνοντας το έργο των υπηρεσιών μας».

«Δεδομένων των καιρικών προγνώσεων, με πρωταρχικό μας μέλημα την ασφάλεια των συμπολιτών μας, είχαμε εγκαίρως προετοιμαστεί και υλοποιήσαμε επιτυχώς το σχέδιο δράσης μας. Συνεχίζουμε και σήμερα αφού παρά την ηλιοφάνεια η θερμοκρασία παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση όλου του οδικού δικτύου και κυρίως των οικισμών του ορεινού όγκου», αναφέρει ο επικεφαλής εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, κ. Θέμης Τζενετίδης.

Το χρονικό της «μάχης» με τον χιονιά και το ψύχος

9/1 – κατά το πρώτο κύμα του χιονιά πραγματοποιήθηκε αποχιονισμός και ρίψη αλατιού στις Δημοτικές αλλά και στις Περιφερειακές οδούς, από την Αίγειρο έως το Φανάρι, καθώς και στους οικισμού του ορεινού όγκου.

10/1 βράδυ – έναρξη δεύτερου κύματος χιονιά, που αποδείχτηκε και πιο ισχυρό / πραγματοποιήθηκε προληπτική ρίψη αλατιού από τα μισθωμένα μηχανήματα του Δήμου σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και ορεινών και μη οικισμών.

11/1 πρωί – απεστάλη γκρέιντερ στη Σαρακηνή και στη Νυμφαία για την αντιμετώπιση των μεγάλων όγκων χιονιού.

11/1 από το μεσημέρι, κατά την κορύφωση της χιονόπτωσης, έως και αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν αποχιονισμοί και ρίψεις άλατος στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, σε όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης, σε όλο το Δημοτικό αλλά και στο Περιφερειακό οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

στους Οικισμούς: Νυμφαία, Καρυδιά, Πάνδροσο, Τυχηρό, Κάλχα, Γρατινή, Ανθοχώρι, Ροδίτη, Θρυλόριο, Φύλακα, Υφαντές, Παραδημή, Μεγάλο Κρανοβούνιο, Μικρό Κρανοβούνιο, Μέση, Γλυφάδα, Φανάρι, Αίγειρο, Σιδηροχώρι, κ.λπ.

στις οδικές αρτηρίες της Κομοτηνής: Κωνσταντινουπόλεως, Σισμάνογλου, Δημοκρατίας, Ηρώων, Ορφέως, Δημοκρίτου, Ν. Ζωίδη, Ζυμβρακάκη, Κοσμίου, Πρωταγόρα, Πλαστήρα, Υψηλάντου, Κονδύλη, Μερ. Σερρών, Γ. Παπανδρέου, Φιλίππου, Εγνατίας, Σοφούλη, Φιλιπουπόλεως, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καρυδιάς, κ.λπ.