Το τελευταίο τμήμα του Κάθετου Άξονα 75, «Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα», με το οποίο ολοκληρώνεται ο εν λόγω κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού,   έδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, επισκεπτόμενος και τον Μεθοριακό Σταθμό.

Έργο πνοής που ενισχύει αποφασιστικά την εθνική στρατηγική στον τομέα των Μεταφορών

(PHOTOS) Δόθηκε στην κυκλοφορία ολοκληρωμένος ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-ΜακάζαΑπό την Κομοτηνή ο κ. Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Απόστολο Αντωνούδη και τον γενικό διευθυντή του γραφείου του κ. Σταύρο Καραγκούνη, υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουν την προσπάθεια ούτως ώστε η Θράκη να έχει τις απαραίτητες υποδομές, να έχει το πλεονέκτημα που ιστορικά είχε: το πλεονέκτημα της θέσης της, για τις συνδυασμένες μεταφορές και για την παραγωγική της ανασυγκρότηση». Ο Υπουργός επανέλαβε και από τη Θράκη την πάγια θέση του για τα έργα που αποδίδονται στους πολίτες: «Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν. Δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Είναι μια εθνική προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι υποδομές της χώρας. Γι’  αυτό μας βλέπετε κι όλους μαζί εδώ. Όπως μαζί πρέπει να μας δείτε και στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που πρέπει να έχουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

“Δεν υπάρχει λόγος απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων”

(PHOTOS) Δόθηκε στην κυκλοφορία ολοκληρωμένος ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-ΜακάζαΑπαντώντας σε ερώτηση που αφορά την απαγόρευση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων, ο Υπουργός εξήγησε ότι «ο περιορισμός αυτός δεν προκύπτει από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, αλλά από σχετική συμφωνία που είναι σε ισχύ με τη Βουλγαρία». Τόνισε, δε, ότι κατόπιν επικοινωνίας που θα έχει άμεσα τον Βούλγαρο ομόλογό του, θεωρεί ότι «αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν γιατί το έργο και ο δρόμος έχει σχεδιαστεί για να σηκώνει βαριά οχήματα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε τέτοιες μετακινήσεις».

Δημοπρατείται άμεσα ο άξονας Ξάνθη–Εχίνος–Ελληνοβουλγαρικά σύνορα/Ολοκληρώνεται το 2018 ο άξονας Αρδάνιο–Ορμένιο–Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε επίσης τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν ταχύτατα τα έργα και στους άλλους δύο κάθετους άξονες στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί άμεσα η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του κάθετου άξονα «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουργαρικά  Σύνορα», ενώ τον ερχόμενο Αύγουστο ολοκληρώνεται και το βόρειο τμήμα του κάθετου Άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, και το 2018 παραδίδεται ο άξονας στο σύνολο του.

Αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία Οδό

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν την εγκατάσταση και άλλων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, ο κ. Σπίρτζης ήταν κατηγορηματικός: «Να ρωτήσετε αυτούς που έβγαλαν τις συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων χωρίς κοινωνικά κριτήρια. Κι αυτούς που έκαναν την Εγνατία και δεν έβαλαν δεκαπέντε χρόνια τα διόδια που έπρεπε να βάλουν, χωρίς συνδέσεις σε καμία τουριστική περιοχή, σε καμία βιομηχανική περιοχή, σε καμία πόλη από αυτές που όφειλαν να κάνουν τις συνδέσεις. Με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κόστος να το πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός και όχι αυτοί που έπρεπε να το πληρώνουν». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η δική του εισήγηση είναι, «σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους να μπουν αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια με συγκεκριμένες προβλέψεις για τις τοπικές κοινωνίες και για τους πολίτες που ανήκουν σε ιδιαίτερες κατηγορίες και χρειάζεται να τους στηρίξουμε».

(PHOTOS) Δόθηκε στην κυκλοφορία ολοκληρωμένος ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-ΜακάζαΑπ. Αντωνούδης: “Ο δρόμος συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιοχών από όπου διέρχεται”

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ Αντωνούδης, τόνισε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε τμήμα του Κάθετου άξονα 75 / Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ο οποίος αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού άξονα ΙΧ και συνδέει την Εγνατία Οδό με τον συνοριακό σταθμό Μακάζας (Βουλγαρία) και το κύριο οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας. Η κατασκευή του δρόμου συμβάλλει στην αύξηση της προσπελασιμότητας των περιοχών από όπου διέρχεται και την ανάπτυξή τους».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του οδικού άξονα

(PHOTOS) Δόθηκε στην κυκλοφορία ολοκληρωμένος ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-ΜακάζαΤο μήκος όλης της οδού είναι 22,5 χλμ, η ταχύτητα μελέτης 80km/h, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση + ΛΕΑ. Υπάρχουν δύο ισόπεδοι κόμβοι, ένας ανισόπεδος, δύο Χώροι Στάθμευσης-Αναψυχής (ΧΣΑ), σήραγγες συνολικού μήκους 1,7  χλμ, μία γέφυρα, τέσσερις κάτω διαβάσεις και δύο άνω. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσω δύο εργολαβιών και η συνολική δαπάνη του ήταν 90.443,743,31 (με ΦΠΑ) + 13.141,351,00 (με ΦΠΑ)=103.585,094,31. Η κατασκευή του άρχισε στις 20/07/2007 όσον αφορά την πρώτη σύμβαση, και αποδόθηκε στην κυκλοφορία στις 09/092013, και όσον αφορά τη δεύτερη σύμβαση, άρχισε την 20/04/2015 και αποδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα 114/3/2017. Χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τα εγκαίνια ολοκλήρωσης του οδικού άξονα