Τις μαθήτριες και τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης – πενήντα τον αριθμό – που διακρίθηκαν στις δύο πρώτες φάσεις «ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» των πανελλήνιων μαθηματικών διαγωνισμών των ετών 2013 – 2016, βράβευσε το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε ειδική τελετή με αρωγό την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η πρόεδρος του παραρτήματος κ. Λίνα Λαζαρίδου συνεχάρη όχι μόνο τα διακριθέντα αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, ευχόμενη σε αυτά «καλή πρόοδο», και σημείωσε ότι οι εν λόγω διαγωνισμοί παίζουν τον δικό τους ρόλο ως κίνητρο συστηματικότερης ενασχόλησης των νέων με την επιστήμη των μαθηματικών.

Παράλληλα, υπογράμμισε και τους νεότερους διαγωνισμούς που έχουν θεσπιστεί για παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν και δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες: Του νευρολόγου-ψυχιάτρου Γεωργίου Γκεβρέκη με θέμα «Η κατάθλιψη στα πλαίσια συναισθηματικών διαταραχών», και του M. Sc. μαθηματικού-συγγραφέα Ανδρέα Λύκου με θέμα «Αναμνήσεις συμμετρίας: από το έργο τέχνης στο μυθιστόρημα».