– Ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Αλέκος Σπανός, είχαν συνάντηση και συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη με θέμα την ανέγερση νέου νοσοκομείου με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Τις συνεχιζόμενες θετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και γενικότερα στον τομέα της Υγείας στη Ροδόπη, εκθείασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αλέκος Σπανός, συμμετέχοντας στο αντίστοιχο στρογγυλό τραπέζι του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στη «διάσωση» της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου η οποία κινδύνευσε να βάλει λουκέτο, ενώ εξήρε και τις ενέργειες του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη αναφορικά με την παραχώρηση χώρων για τη στέγαση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Συγχρόνως πάντως, επέμεινε εμφατικά στην «επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των συμβασιούχων Κοινωφελούς Εργασίας, τώρα που «μπόλιασαν» αυτά τα παιδιά με το υπόλοιπο προσωπικό».

Ο κ. Σπανός έπλεξε επίσης το εγκώμιο της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συγκρίνοντας το προ δύο ετών «ζοφερό κλίμα στο ΕΣΥ» με τη σημερινή εικόνα του η οποία «βασίζεται σε πυλώνες αξιοκρατίας και ηθικοποίησης με απώτερο στόχο την ποιοτικότερο παροχή υπηρεσιών υγείας», ενώ με έμφαση αναφέρθηκε στην «υγειονομική ομπρέλα για τους ανασφάλιστους – όχι για τους φορολογικά ασυνείδητους αλλά για τους νοικοκυραίους που έχασαν τις δουλειές τους – διασώζοντας έτσι την αξιοπρέπειά τους».

Χωρίς να παραλείψει δε, να στηλιτεύσει τα εμπόδια που δημιουργούνται όχι μόνο «εξ αλλοτρίων» αλλά και «εξ οικείων», και απευθυνόμενος στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σημείωσε: «Μη σκιάζεσαι όμως κύριε Υπουργέ. Τη μεγάλη αυτή προσπάθεια την αναγνωρίζουν πρώτοι οι εργαζόμενοι και η ίδια η τοπική κοινωνία. Και αυτό, το να αναγνωρίζουν το έργο σου οι πολίτες, ακόμη και εκείνοι που δεν ανήκουν στο πολιτικό σου χώρο, έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία».

Τέλος, καλώντας ο κ. Σπανός την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να συνεχίσει να έχει σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής», τόνισε: «Όλοι μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης και πολιτικού προσανατολισμού, θεσμικοί, αυτοδιοικητικοί, πολιτικές δυνάμεις, σύλλογοι, πρέπει να στοιχηθούμε και να στρατευτούμε πίσω από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, το μεγάλο όνειρο χιλιάδων Ροδοπιτών, το έργο ζωής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που πέραν της εθνικής και κοινωνικής διάστασης, θα επιφέρει και ιατρικό τουρισμό. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για ένα νοσοκομείο πρότυπο, για ένα υγειονομικό κόσμημα στην Περιφέρειά μας».