Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τονίζει:

“Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός της κ. Σωκράτης Φάμελλος αναγνώρισαν τη θήρα ως «εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης» στην Εθνική Στρατηγική για τα Δάση, εξυπηρετώντας εμφανώς διάφορα οικονομικά συμφέροντα. Και πίσω από το κυνήγι κρύβονται πολλά!
Αντί η κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατευθούν τα ελληνικά δασικά οικοσυστήματα, υποστηρίζει και επιβραβεύει με κάθε τρόπο, όχι απλά τη διαταραχή τους, αλλά την καταστροφή τους.
Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι και στην κυβέρνηση αλλά και απλοί πολίτες που  θεωρούν ψυχαγωγία τον θάνατο αθώων πλασμάτων ονομάζοντας αυτή τη διαστροφή “διαχειριστική δραστηριότητα”, όταν η άγρια πανίδα το μόνο που χρειάζεται είναι προστασία και φυσικά χρειάζεται και διαχείριση αλλά όχι από αυτούς που αρέσκονται να την σκοτώνουν.
Το κυνήγι πρέπει επιτέλους να απαγορευτεί και άμεσα να περιοριστεί δραστικά. Τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του δολοφονικού «χόμπι» τα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά. Το κυνήγι αποδεκατίζει τα ούτως ή άλλως λιγοστά πλέον θηράματα των σαρκοφάγων ζώων. Μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν η συχνότατη τελευταίως εμφάνισή τους σε αστικά περιβάλλοντα και η πρόκληση ζημιών σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Η Ομοσπονδία μας, όπως και πολλές οργανώσεις προστασίας άγριας ζωής και περιβάλλοντος, είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για αυτήν την παράγραφο στη Διαβούλευση.
Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και αποφάσισε να υποκύψει στις πιέσεις των οικονομικών συμφερόντων υπογράφοντας ένα μέλλον δυσοίωνο για τα δάση και την άγρια ζωή, επομένως κατ’ επέκταση και για τις αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές”.