Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα του «Βήματος της Κυριακής» και της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», τα οποία αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει λανθασμένα και ελλιπή στοιχεία για τα κρούσματα στη επιτροπή λοιμωξιολόγων, και κάνουν λόγο για «παράλληλο» σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχουν το Μαξίμου και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, αλλά και αυτά που τελικά ανακοινώνονται, να έχουν κενά και να μην είναι τα πραγματικά, δήλωσε:

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα όπως και ολόκληρη η Ευρώπη δίνουν  μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων: το Εθνικό Μητρώο COVID-19· και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής, υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων. 

Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπισή της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα, κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες.

Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορoνοϊό (COVID-19)”, και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας».

cb7de067 20 11 05 0046 dpt5870