Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο”, τόνισε με νόημα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα

Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία του οτι ΗΠΑ και διεθνής κοινότητα, συντάσσονται με τις θέσεις της Ελλάδας και αποδοκιμάζουν τη στάση της Τουρκίας: “Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει καμία έννομη συνέπεια από παράνομες ενέργειες της Τουρκίας”, σημείωσε, και συμπλήρωσε: “Είναι πολύ θετική και η δήλωση της αμερικανικής κυβέρνησης, του State Department, πριν από δύο ημέρες. Είναι μία σαφής καταδίκη της Τουρκίας και πλήρης αναγνώριση των ελληνικών θέσεων. Πρώτον, ότι οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Και δεύτερον, ότι τα νησιά έχουν Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα, όπως και το χερσαίο έδαφος. Επομένως έχουμε ένα πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι η θέση της Ελλάδας είναι σωστή”.

Επιπλέον, επεσήμανε οτι οι σχέσεις καλής γειτονίας, δεν μπορεί παρά να οικοδομούνται και από τα δύο μέρη και όχι μόνο το ένα… “Η προετοιμασία μας, τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού, θα συμβάλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε μια σχέση καλής γειτονίας η οποία μπορεί να σφυρηλατείται από δύο. Δεν μπορεί μόνο από έναν, ανέφερε χαρακτηριστικά.