Για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» – το οποίο ήδη έχει σχολιάσει με δριμύτατο τρόπο – μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον «ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο “μαύρη, απαράδεκτη και πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την ιστορική εφημερίδα”, ενώ αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης της “Χρυσής Αυγής” και της καταδίκης της, παρατήρησε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει ξανά στο περιθώριο μονοψήφιων ποσοστών έχοντας φροντίσει ως κυβέρνηση να φτάσει η “Χρυσή Αυγή” μέχρι τις εκλογές του 2019 μήπως και μπορέσει να κόψει την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της καταδικασθείσας οργάνωσης.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Πέτσα:

“Την εβδομάδα που πέρασε, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είδαμε όλους τους Έλληνες να νιώθουν ανακούφιση και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι»  ακούστηκε απ’ όλους τους Έλληνες κατά την αναμονή για την απόφαση του Δικαστηρίου και ταυτίστηκε με την οργή τους απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Κι είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο, απέναντι στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τον νυν Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, επί των ημερών των οποίων, πρώτον, παραπέμφθηκαν οι εκφραστές του νεοναζισμού στη Δικαιοσύνη, και δεύτερον, καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη ως ένοχοι. Πραγματικά είναι μία απαράδεκτη και δυστυχώς πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την «ΑΥΓΗ», η οποία είναι ένα ιστορικό έντυπο και πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό το πρωτοσέλιδο. Θα ήθελα σήμερα η εφημερίδα να πάρει μία απόσταση από αυτό. Ένα λάθος το οποίο έκανε. Αν έπαιρνε αποστάσεις, θα πήγαινε στην κατηγορία του λάθους. Εφόσον συνεχίζει και το υιοθετεί, θα είναι μία μαύρη στιγμή στην ιστορία αυτού του εντύπου, αλλά και συνολικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που – υιοθετώντας τέτοιες πρακτικές – δείχνει να διολισθαίνει όχι σε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία, αλλά ξανά στο περιθώριο μονοψήφιων ποσοστών.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση Σαμαρά, και επί τεσσεράμισι περίπου χρόνια δεν είδαν να εξελίσσεται η δίκη με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, με διάφορες προφάσεις. Ενώ σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο για κομβικά θέματα, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά. Σε κομβικά σημεία της νεότερης Ιστορίας της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση συνέπραξε με τη Χρυσή Αυγή σε πολλές περιπτώσεις. Όταν ήταν στην Αντιπολίτευση σύμπλευσε με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Κουβέλη για να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά. Αντιθέτως, ο κ. Δήμας είπε ότι δεν θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση, χρησιμοποίησε ψήφους της Χρυσής Αυγής – για παράδειγμα στην περίπτωση του εκλογικού νόμου – και έλεγε ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Σε πολλές περιπτώσεις εργαλειοποίησε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε επικοινωνιακά σόου, όπως στο Καστελόριζο. Και σε πολλές άλλες, ακόμη και μέχρι πρόσφατα, έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τις ποινές και να μην υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Κι όλα αυτά, προκειμένου να φτάσει η Χρυσή Αυγή μέχρι τις εκλογές του 2019, μήπως και μπορέσει να κόψει την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βασικό πολιτικό διακύβευμα που έθεσε, να ζητά  να αφήσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, και το έκαναν. Με την ψήφο τους άφησαν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και αυτή τη στιγμή  η Δικαιοσύνη λέει ότι είναι ένοχοι, ως εγκληματική οργάνωση. Και ελπίζουμε να γυρίσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες σελίδα, γιατί τέτοια μορφώματα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. 

Υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να δει η Κυβέρνηση για να νομοθετήσει σχετικά με το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση όπως αυτοί της Χρυσής Αυγής. Η προσπάθεια που κάνει η Αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει μια σύγχυση. Προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αν νομοθετήσουμε κάτι, αυτό θα αφορούσε αναδρομικά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι έτσι. Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσουν στα μαλακά. Και τώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύγχυση. Ψάχνει να βρει από κάπου να πιαστεί για να ξεπεράσει τα προβλήματά του στο εσωτερικό του.

Καταφέραμε ως χώρα παρά τα δέκα χρόνια κρίσης να  βάλουμε στην άκρη τέτοιου είδους μορφώματα. Και δεν κατανοώ γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση εγκλωβίζεται σε αυτού του είδους τη συζήτηση και θέλει να στείλει στον βούρκο την πολιτική συζήτηση“.