Προς το τέλος της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, από πότε, και με ποιους κανόνες, από τις 7 του μηνός κι έπειτα, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM» και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη.

Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την κρισιμότητα της τρέχουσας εβδομάδας και τόνισε με έμφαση πως είμαστε στη μέση του ποταμού και η ατομική ευθύνη τους καθενός και της καθεμιάς είναι αυτή που μπορεί να μας βγάλει από τα ορμητικά νερά της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας σημείωσε:

Είμαστε στο μέσο του ποταμού. Η ατομική συμπεριφορά όλων μας μπορεί να μας οδηγήσει στον θρίαμβο ή στην ήττα. Και γι’ αυτό κάνουμε έκκληση από πλευράς Κυβέρνησης, σε όλους τους πολίτες, να συμβάλλουν με διαφορετικό αλλά εξίσου σπουδαίο τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στον κοινό σκοπό που είναι να μπορέσουμε να περάσουμε απέναντι. Είμαστε στο μέσο του ποταμού και πρέπει να περάσουμε απέναντι μέσα από τα ορμητικά νερά της πανδημίας. Ξεκίνησε μια δύσκολη εβδομάδα με δυο αντιφατικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, θα βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων. Και δεύτερον, θα συνεχίσει να είναι υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και δυστυχώς και των θανάτων, γιατί τα  κρούσματα ήταν πολύ ψηλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πολλοί άνθρωποί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ο Πρωθυπουργός συλλέγει τα στοιχεία από τους επιστήμονες και αναμένεται να τοποθετηθεί προς το τέλος της εβδομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Τότε θα είναι πιο ξεκάθαρο σε όλους ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, από πότε, και με ποιους κανόνες. Όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πρώτη φορά που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας: Είναι τα εμβόλια που θα έρθουν στην ώρα τους. Μέχρι όμως ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, θα πρέπει όλοι να εξακολουθούμε να τηρούμε τους κανόνες με προσοχή. Είναι κάπως θετικά τα στοιχεία ότι πέφτουν τα κρούσματα, πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης παντού σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό,τι θα περίμενε κανείς. Και αυτό γιατί υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο εχθρό, η οποία οδηγεί και σε μια πιο βραδεία πτώση των κρουσμάτων”.