Στη ρητή διαβεβαίωση πως δεν έχει τεθεί θέμα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, προχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας επεσήμανε τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ως ένα μείγμα πολιτικής το οποίο είναι πιο φιλικό προς  την επιχειρηματικότητα, αλλά και βελτιώνει τη ζωή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

“Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο αναπτύσσουμε όλο αυτό το διάστημα, που περιελάμβανε τον  Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αν χρειαστεί θα επεκταθεί και τον Μάιο. Κάποια από τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την παροχή ρευστότητας, εκτείνονται ακόμα περισσότερο, Ιούνιο και Ιούλιο. Επομένως έχουμε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση όπως πρέπει. Αν χρειαστεί να συνεχιστούν για πολλούς μήνες, τότε είναι άλλο πράγμα. Αλλά εξέταση σεναρίου για μείωση σε συντάξεις ή σε μισθούς στο Δημόσιο, δεν έχει τεθεί ποτέΟ προσανατολισμός μας είναι σταθερός στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ως ένα μείγμα πολιτικής το οποίο είναι πιο φιλικό προς  την επιχειρηματικότητα, αλλά και βελτιώνει τη ζωή των Ελλήνων που απαιτούν να έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Αυτό θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται, αρκεί βέβαια πρώτα να ξεπεράσουμε την κρίση. Όλη η προσοχή μας τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την υγειονομική κρίση και να στηρίξουμε την οικονομία ώστε μετά να πάρουμε γρήγορα την κατεύθυνση προς τα πάνω. Έτσι ώστε η υγειονομική κρίση να αποδειχθεί μία παροδική κρίση στην οικονομία και όχι μία μόνιμη ουλή”.