Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για παροχή διευκολύνσεων στους φορολογούμενους το φθινόπωρο, μετά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί λόγω κορωνοϊού για την καταβολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να υπάρξει διευκόλυνση. Τις ακριβείς λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσουμε στην πορεία. Οι πολίτες δεν θα «στραγγαλιστούν» όταν θα πάνε το φθινόπωρο να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής τους από εκεί που το άφησαν”, τόνισε, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε:

“Από την αρχή της κρίσης διευκολύνουμε όλους, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι επιχειρηματίες, ώστε να ξεπεράσουν με τον πιο ανώδυνο τρόπο αυτή την πρωτοφανή εξωγενή κρίση του κορωνοϊού. Τι θα κάνουμε από εδώ και μετά: Εφόσον έχουμε δώσει παρατάσεις για την πληρωμή των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων, καταλαβαίνουμε όλοι όταν πλέον φτάσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν όλοι στο σύνολο των ποσών που θα έχουν συσσωρευτεί. Επομένως θα τους διευκολύνουμε και μετά. Αυτό είναι δεδομένο”.

Επίσης, επισημαίνοντας εμφατικά οτι “προτεραιότητά μας είναι η εργασία, η στήριξη της απασχόλησης”, τόνισε: “Το Πρόγραμμά μας για μειώσεις φόρων και εισφορών – όπως έχει πει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του – ισχύει απολύτως. Και μάλιστα – όπως έχει πει – θα ξεκινήσουμε σχετικά σύντομα. Και θα ξεκινήσουμε από μείωση των ασφαλιστικών εισφορών”.