“Ξεκινάμε τη μάχη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μακριά από κόμματα, για να κάνουμε μια νέα αρχή για μια “Νέα Περιφέρεια”. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ψηλά ξανά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει. Να την καταστήσουμε μια πραγματικά ευρωπαϊκή Περιφέρεια”.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Δημήτρης Πέτροβιτς από την Κομοτηνή όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας το έμβλημα και την ονομασία του συνδυασμού του – “Νέα Περιφέρεια”.
img 20190207 100719Ο Δημήτρης Πέτροβιτς μολονότι αποτελεί στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μάλιστα πληρώσει και την οικονομική του συνδρομή για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, εντούτοις προσδίδει με επιμονή στο εγχείρημά του ακομμάτιστο χαρακτήρα.
Ερωτηθείς, δε, για τη διαλυτική εικόνα που παρουσίασε η “Περιφερειακή Αναγέννηση” μετά τον θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή της και περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, επισήμανε πως “τρώθηκε η ενότητα της παράταξης” προσθέτοντας πως “ο καθένας φέρει την ευθύνη των επιλογών του”.
Ακόμη, όσον αφορά τον “Κλεισθένη”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως “η επόμενη μέρα απαιτεί σαφώς συνεργασίες, αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές”, εκτίμησε πως “εμείς σε αυτό δεν θα είμαστε απόντες”, και απηύθυνε πρόσκληση σε “όποιον θέλει να έρθει να συνεργαστεί μαζί μας, ας το πράξει εγκαίρως, τώρα”.

Κατά την τοποθέτησή του κοινοποίησε σε αδρές γραμμές το μοτίβο πάνω στο οποίο καταθέτει την πρότασή του, και απάντησε σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Μιλούμε για τη Νέα Περιφέρεια που έχουμε όλοι ανάγκη. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας τόπος ευλογημένος. Το έχω πει επανειλημμένα. Είναι ένας τόπος με συγκριτικά πλεονεκτήματα, με δυνατότητες και υπερήφανο κόσμο που ζητάει ευκαιρίες και νέες προοπτικές. Εμείς ζητούμε, επιθυμούμε, και εκεί στοχεύουμε: σε μια Νέα Περιφέρεια όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες, μακριά από κόμματα και από οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Πέντε νομοί, πέντε δάχτυλα, ενωμένα σαν μια γροθιά, καθώς σε αυτόν τον τόπο κανείς δεν περισσεύει. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν έχουμε την πολυτέλεια κομματικών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο κάναμε έναν συνδυασμό και προχωράμε και με νέα πρόσωπα στη συνέχεια, που επί της ουσίας θα είναι μία δυναμική η οποία θα προκύπτει μέσα από διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Άλλωστε αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο, συνήθως από τους άλλους. Για εμάς όμως αυτό είναι το αυτονόητο. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μακριά από κόμματα και αντιπαραθέσεις, με άξονα ένα και μόνο στοιχείο: κόμμα μας είναι ο τόπος μας. Αυτό πρεσβεύουμε, σε αυτό πιστεύουμε, σε αυτό επενδύουμε. Αυτό είναι και η «Νέα Περιφέρεια». Μια Περιφέρεια όπου θα συμμετάσχουν νέοι, όχι μόνο σε ηλικία αλλά κυρίως σε ιδέες. Ενεργοί πολίτες που χρόνια δεν δραστηριοποιήθηκαν αλλά έχουν ένα ωφέλιμο φορτίο μέσα από την επαγγελματική τους ενασχόληση, μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικά, κοινωνικά δρώμενα, και γενικότερα ενεργοί πολίτες που έχουν διακριτό στίγμα στην κοινωνία.

nea perifereia 1Η επόμενη περίοδος που έρχεται μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα είναι πλέον καθοριστική, και τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα. Μπορούμε εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια; Μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας; Είναι πάρα πολύ σημαντικό ερώτημα. Μπορούμε να γυρίσουμε την ιστορία με θετικό πρόσημο για τους ίδιους τους πολίτες; Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν της αβεβαιότητας, βρίσκομαι απέναντί σας και ζητώ να με εμπιστευτεί η κοινωνία ως νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επόμενη περίοδο. Σας ζητώ να εμπιστευτείτε αυτήν την πρόταση και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Λύσεις για τα παιδιά μας, λύσεις για τον τόπο μας. Να φτιάξουμε δηλαδή το δικό μας μέλλον. Να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας μια πραγματικά ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Είναι άλλη η Ευρώπη των Περιφερειών και άλλη λογική οι Περιφέρειες που έχουμε στη χώρα μας. Γιατί αυτές οι Περιφέρειες, σαφώς έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά δυστυχώς δεν τις έχουν δοθεί οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι σημαντικό στοιχείο να μπορέσουμε να έχουμε μια διακριτή πορεία η οποία θα είναι συνυφασμένη και συνοδοιπόρος της ευρωπαϊκής πορείας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά: η γνώση και η εμπειρία. Χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουμε. Και επιπλέον, ρηξικέλευθες λύσεις στα προβλήματα, μαζί με τις προτάσεις. Να δημιουργήσουμε λοιπόν μία ισχυρή τοπική κοινωνία, με τα δικά της χαρακτηριστικά, που θα δίνει διέξοδο και δουλειές σε ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Τόσο από τη θέση μου στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και από την επαγγελματική μου δραστηριοποίηση ως δημοσιογράφος τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τι μπορώ να κάνω. Μέσα από αυτήν την πορεία άλλωστε, ο καθένας εξ ημών γνωρίζει ποιος είναι ο άλλος. Άρα το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε μέσα από την πορεία μας να διαμορφώσουμε μια νέα πορεία για το αύριο. Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε την αναλυτική μας πρόταση για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Και βέβαια, ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλους τους πολίτες. Και έναν σχεδιασμό που θα στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά όλα αποτελούν και τα εχέγγυα για τη ρεαλιστικότητα των νέων μας στόχων. Όχι κούφιες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Εμείς κάνουμε πράξη τα όσα λέμε.

nea perifereia 2Το έργο μας στον Έβρο είναι εγγύηση για το αύριο της Περιφέρειάς μας. Μέσα στο ιδιαίτερο αυτό δυσμενές περιβάλλον των τελευταίων χρόνων, όσα δεσμευτήκαμε τα πετύχαμε. Αξιοποιήσαμε τους πόρους που διαχειριστήκαμε στο δυνατότερο που είχαμε ως μέσον για να διαφοροποιήσουμε τα δύσκολα προβλήματα που είχαμε μπροστά μας, για να επιλύσουμε. Σε έναν νομό που όπως ξέρετε επί δυόμισι χρόνια στα πέντε συνολικά της θητείας μας, ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μοναδικός νομός σε ολόκληρη την Ελλάδα ο Έβρος. Εμείς με τα λίγα κάναμε πολλά. Και όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια, εμείς διεκδικήσαμε και κερδίσαμε. Όπως το μοναδικό στην Ελλάδα ειδικό πρόγραμμα Έβρου. Ένα πρόγραμμα 26,3 εκατ. ευρώ για τις υποδομές του νομού. Καμία άλλη Περιφερειακή Ενότητα από τις 52 σε όλη την Ελλάδα δεν το κέρδισε. Αν διεκδικείς με σωστό τρόπο, μπορείς να κερδίσεις. Και αυτό να διαχέεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Μοιραζόμαστε όμως τις ίδιες αγωνίες. Κοιταζόμαστε παράλληλα στα μάτια. Εμείς δεν υπηρετούμε κομματικές γραμμές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς μιλάμε μόνο για τον τόπο μας, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Έτσι, με αυτές τις λογικές, με αυτό το σκεπτικό και με αυτήν την πίστη, σας καλώ όλους σε μία ενεργή συστράτευση. Να συνεχίσουμε όσα σημαντικά ξεκινήσαμε. Να εργαστούμε από κοινού. Να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά. Να χτίσουμε μία νέα Περιφέρεια που μας αξίζει. Ανεξάρτητη από εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες και προσωπικές σκοπιμότητες. Αυτάρκης σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους. Ανθρωποκεντρική αλλά και αλληλέγγυα. Ευρωπαϊκή, ισότιμη και υπερήφανη. Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη με ανατροπές για να κάνουμε μία νέα αρχή. Ξεκινάμε λοιπόν τη μάχη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να κάνουμε μία νέα αρχή για μια νέα Περιφέρεια. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ψηλά ξανά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  • “Ποια η γνώμη σας για τη σημερινή εικόνα της Περιφέρειας, και πως σχολιάζετε τον πρόσφατο απολογισμό του 2018 του Περιφερειάρχη;”.

«Η Περιφέρεια αυτή αξίζει ένα καλύτερο αύριο και αυτό το πιστεύουμε. Θεωρούμε ότι κωλυσιέργησαν πολλά ζητήματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη στιγμή περισσότερες λύσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο μετρήσιμο αποτέλεσμα και αυτό το αποτέλεσμα θα διαχεόταν μέσα στην κοινωνία. Άρα το ζητούμενο είναι και η στόχευση αλλά και η ταχύτητα. Τα εργαλεία υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας μπορούσε να γίνει και έναν, ενάμιση χρόνο πριν. Άρα θεωρώ ότι υπήρξε καθυστέρηση. Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούμε σωστά στον χρόνο που μας δίνονται οι ευκαιρίες. Άρα τις ευκαιρίες πρέπει να τις αξιοποιούμε στον σωστό χρόνο για να έχουμε στον επίσης σωστό χρόνο το σωστό αποτέλεσμα».

  • “Τα χρεώνετε προσωπικά στον κ. Μέτιο; Γιατί δεν ακούσαμε νωρίτερα κριτική;”.

«Πρώτον, δεν χρεώνεται αποκλειστικά πάντα σε ένα άτομο. Αλλά όταν αυτό το άτομο είναι στη θέση του Περιφερειάρχη, δηλαδή ο καπετάνιος, έχει την ευθύνη για το καράβι, αυτός χαράσσει την πορεία, δεν τη χαράσσουν οι υποπλοίαρχοι. Θα μπορούσα να μιλήσω μόνο σε ό,τι με αφορά. Εμένα προσωπικά με αφορά, σύμφωνα με τα όσα έχω επωμιστεί και με τη θέση ευθύνης που κατέχω, ο Έβρος. Είμαι αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Οπότε για τον Έβρο μπορώ να σας δώσω οποιαδήποτε απάντηση θέλετε. Επί του συνόλου της Περιφέρειας όμως, πρέπει να σας τονίσω ότι και εσείς οι ίδιοι διαπιστώσατε μετά το 2016 ότι εντός της παρατάξεως υπήρχαν αναταράξεις. Αυτές οι αναταράξεις, οι οποίες οδήγησαν ενδεχομένως σε κάποιες περιόδους έντασης η οποία διατυπώθηκε και εξωτερικεύτηκε μέσα και από δικά σας δημοσιεύματα, ήταν που έδειχναν ότι όπου δεν υπάρχει ομόνοια, ομοψυχία, υπάρχουν προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα λοιπόν δεν βοήθησαν στο να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που ήταν ποθητά για όλους. Αλλά θεωρώ ότι στο σύνολο της πορείας που έχει γίνει μέχρι τώρα, το 2016 είχαμε ένα διακριτότερο στίγμα. Και αυτό ήταν τότε, και δυστυχώς με την απώλεια του Γιώργου του Παυλίδη αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο».

  • Για τον “Κλεισθένη” και τα σενάρια συνεργασιών.

«Έχουμε μπροστά μας μία νέα διαδικασία, έχουμε έναν νέο εκλογικό νόμο. Αυτός ο νόμος ωθεί σε συνεργασίες. Εμείς έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν – και θα το δείτε μέσα από την παράταξή μας – ότι είμαστε μία παράταξη σύγκλισης. Συνδυάζουμε διαφορετικές απόψεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Όταν λοιπόν μπορείς να το συνδυάσεις αυτό εντός της ίδιας σου της παράταξης, μπορείς να επιτύχεις ακόμα περισσότερα. Η θεωρία λοιπόν αυτήν την ώρα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα απαιτεί σαφώς συνεργασίες, αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές. Εμείς σε αυτό δεν θα είμαστε απόντες. Ζητούμε όποιον θέλει να έρθει να συνεργαστεί μαζί μας. Και αν θέλει να το πράξει, ας το πράξει εγκαίρως. Τώρα. Η δυναμική της δικής μας παράταξης θα είναι εμφανής το επόμενο διάστημα».

  • “Το προηγούμενο διάστημα δεχτήκατε πόλεμο, σας χαρακτήρισαν και “λαγό” του κ. Μέτιου. Τι απαντάτε;”.

«Καταρχάς νομίζω ότι θα έπρεπε το ερώτημά σας να το βάλετε σε αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολούνταν μαζί μας. Ξέρετε, η λαϊκή θυμοσοφία είναι δύναμη. Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν. Τους ισχυρούς κυνηγούν. Ξέρουν ποιοι είμαστε. Γνωρίζουν πολύ καλά. Άρα είναι λογικό να δεχτούμε και τώρα – και έχουμε δεχτεί και το προηγούμενο διάστημα – έναν βρώμικο πόλεμο λάσπης. Έχουν πει καταπληκτικά πράγματα. Μας χαρακτήρισαν «λαγούς». Τους είπα λοιπόν τότε και το επαναλαμβάνω τώρα, ότι αφήνουμε τους λαγούς και τα κουνέλια στα ενδιαφέροντα των φιλοζωικών οργανώσεων της Θράκης. Είπαν ότι δεν θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε συνδυασμό, ότι δεν έχουμε λογότυπο, δεν έχουμε μέλλον. Βλέπετε, είστε εδώ παρόντες. Και είπαν και το πιο τραγικό για αυτούς, ότι ο Πέτροβιτς δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν θα μπορέσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία γιατί θα έχουμε πλημμύρες και καταστροφές στον Έβρο και θα είναι εγκλωβισμένος στον νομό του. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της τραγωδίας και της λάσπης. Δηλαδή, επικαλούνται και επιζητούν καταστροφές στον Έβρο για να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι περιφερειάρχες κι εμείς να δίνουμε μάχη με τα προβλήματα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, καλώ όλους αυτούς να έρθουν εδώ και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε για να σώσουμε τον νομό. Αλλά, όσοι λένε αυτά, χαρακτηρίζονται οι ίδιοι».

  • “Πως θα συνεργαστείτε σε αυτή τη διοίκηση ως τη λήξη της θητείας σας και αφού θα έχουν μεσολαβήσει και οι εκλογές, μετά από όλα όσα έχουν γίνει;”.

«Έχει έναν διακριτό ρόλο ο καθένας μας. Όποιος τον υπονομεύσει θα είναι υπαίτιος. Εμείς πήραμε μια εντολή από την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να προχωρήσουμε αυτήν την πορεία της Περιφέρειας μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Ο καθένας λοιπόν έχει έναν διακριτό ρόλο. Τόσο οι αντιπεριφερειάρχες, όσο οι σύμβουλοι, όσο κι ο περιφερειάρχης. Άρα πρέπει να εκτελέσουν αυτήν την εντολή σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή είναι δικό τους πρόβλημα. Ο καθένας λοιπόν ενώπιος ενωπίω, ας απολογηθεί στον λαό. Αν δηλαδή κάποιος δεν επιτελέσει το έργο το οποίο έχει αναλάβει, είναι υπεύθυνος εκείνος».

  • “Ο κ. Μέτιος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ενότητα της παράταξής σας. Πως το σχολιάζετε; Επίσης, αν τη δεύτερη Κυριακή περάσει ο κ. Μέτιος ή ο κ. Τοψίδης, τι θα κάνετε;”.

«Πρώτα πρέπει να σας πω ότι δεν είχαμε αυτήν την επαφή την οποία αναφέρατε με τον κ. Μέτιο. Έγιναν γενικότερες συζητήσεις στο πλαίσιο της παρουσίας μας στο περιφερειακό συμβούλιο,  αλλά επί της ουσίας δεν έγινε κανένας διάλογος σε αυτή τη μορφή και με αυτή τη σοβαρή διάσταση. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημα, ας πάμε πρώτα στην πρώτη Κυριακή και μετά συζητούμε για τη δεύτερη. Εμείς θα είμαστε στη δεύτερη Κυριακή. Από εκεί και πέρα τους καλώ να συνεργαστούν μαζί μας».

  • “Η επιμονή μας στο ότι δεν εξαρτάστε από κόμμα, να ερμηνευθεί σαν μια πικρία προς τη ΝΔ;”.

«Σε καμία περίπτωση. Ξέρετε πολύ καλά ότι η κομματική μου ταυτότητα είναι γνωστή. Άλλωστε όλων μας είναι γνωστή η πολιτική ταυτότητα. Το τι πιστεύουμε είναι η προσωπική μας ιδεολογία. Το τι όμως μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας είναι κάτι άλλο. Σας είπα ότι αυτό που μπορούμε σήμερα να επιτύχουμε είναι το διαφορετικό. Μπορούμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό να τον ενισχύσουμε και να του δώσουμε τη δυνατότητα να προσφέρει στον τόπο. Πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Πολίτες που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν. Ξέρετε σαφώς ποια είναι η πολιτική μου τοποθέτηση. Και σας πληροφορώ ότι έχω πληρώσει και τη συνδρομή μου για την επόμενη διετία. Άρα δεν είναι κάτι το οποίο αποποιούμαι. Και η πολιτική ιδεολογία είναι συνειδητή επιλογή. Άρα, όλοι λοιπόν μπορούν σε κάθε μάχη που δίνουν να έχουν την πολιτική τους ταυτότητα. Αλλά όταν συμμετέχουμε σε έναν συνδυασμό που έχει ως παρονομαστή τον τόπο – είναι τοπική διακυβέρνηση η Περιφέρεια – αφήνουμε την κομματική μας ταυτότητα έξω από τον συνδυασμό και δίνουμε τον πραγματικό μας εαυτό για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά, κάνοντας κάτι διαφορετικό. Συνδυάζοντας διαφορετικές απόψεις, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο. Αυτό είναι η «Νέα Περιφέρεια». Το καινούργιο που μπορούμε όλοι να το αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας.  Δεν αποποιούμαι λοιπόν τίποτα και κανείς δεν θέλω να αποποιηθεί τίποτα. Ξέρουμε όλοι ποιοι είμαστε, ξέρουμε που ανήκουμε και δεν είναι θέμα καμιάς διαφορετικής προσέγγισης».

  • “Έχετε δεχτεί πιέσεις από τη ΝΔ;”.

«Προσωπικά δεν έχω δεχτεί καμία πίεση. Και γιατί να δεχτώ πίεση; Για να υποχωρήσω σε κάτι που πιστεύω; Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου. Ποιος θα μου το απαγορεύσει αυτό; Ξέρετε ποιος μπορεί μόνο να με σταματήσει; Ο κόσμος. Ο κόσμος μπορεί να με σταματήσει. Κανένας άλλος. Οι πολίτες. Θέλουμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ανιδιοτελής, ουσιαστικός. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Θέλουμε η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σαν μια γροθιά να πάει μπροστά».

  • “Τι έφταιξε και αφού έλειψε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, εμφανίστηκαν στην παράταξή σας τα διαλυτικά φαινόμενα;”.

«Να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Τιμώ και σέβομαι τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες όπως και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, και δεν αποδίδω καμία μομφή ή ευθύνη σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως. Τι έφταιξε λοιπόν; Μεταφορικά θα σας πω ότι όταν ξεκινήσαμε το 2010 με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, πιστέψαμε σε ένα όνειρο. Ότι μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον τόπο διαφορετικό. Και είδατε ότι το 2014 που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση αυτής της Περιφέρειας κάναμε σημαντικά βήματα. Όπως το φυσικό αέριο, γιατί το φυσικό αέριο ξεκίνησε το 2014, δεν ξεκίνησε τώρα. Η ενδοπεριφερειακή συνέργεια που κάναμε, όπου συνδυάσαμε όλες αυτές τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στις πέντε περιφερειακές ενότητες ούτως ώστε να ενισχύσουμε την ενδοπεριφερειακή και ενδοκαταναλωτική συνείδηση, ξεκίνησε το 2014. Ήταν μία πορεία διακριτή, αλλά αυτή η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά το 2016. Κι αυτό το διαπιστώσατε όλοι γιατί διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ ότι αυτό που τρώθηκε μετά το 2016 ήταν η ενότητα της παράταξης. Κι όπου δεν υπάρχει ενότητα, υπάρχει πρόβλημα. Είναι επιλογές και ο καθένας φέρει την ευθύνη των επιλογών του».