«Είναι μεγάλη τιμή να εκλέγεσαι και μεγάλη ευθύνη να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για αυτόν τον τόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «TheGrecians», στο www.starx.gr και τη δημοσιογράφο Βίκυ Μπουζούνη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», Πέτρος Κόκκαλης.

Όπως εκτίμησε, σε αυτές τις ευρωεκλογές η Ευρώπη θα βγει διαφορετική, ενώ σχετικά με τη δική του προτεραιότητα εφόσον εκλεγεί, τόνισε: «Για μένα η πολιτική που έχει κάποιο ουσιαστικό και επείγον μήνυμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Αν για παράδειγμα σκεφτούμε κάτι που εγώ ξέρω αρκετά καλά, τον Ολυμπιακό, και σκεφτούμε ποιο είναι το αποτύπωμα του Ολυμπιακού στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πόσους τόνους CO2 ξοδεύουμε κάθε φορά που παίζει στο Καραϊσκάκη, πώς ανακυκλώνουμε όλα τα πλαστικά ποτήρια που καταναλώνουμε εκεί, πόσο πετρέλαιο καίνε τα λεωφορεία, τα χιλιάδες παιδιά που πηγαίνουν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με μια χώρα όπως η δική μας, που έχει ανάγκη να βρει ένα όραμα έξω από την εσωστρέφεια στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, που έχει ανάγκη να ακούσει έναν τρόπο να πάμε μπροστά όλοι μαζί».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην ίδρυση της Οργάνωσης “ΓΗ”, ανέφερε ότι είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν, προσφέροντας βιωματική εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή. Σχετικά με την πρωτοβουλία BlueGrowth που αναπτύχθηκε στον Δήμο Πειραιά, σημείωσε: «Θεωρήσαμε κρίσιμο να δώσουμε το έναυσμα ώστε να αρχίσουν να δημιουργούνται περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, οι startups, αλλά να λειτουργούν με έναν τρόπο που να προσφέρουν και στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Έτσι δημιουργήσαμε ένα εκκολαπτήριο, την Αephoria, και όταν είχα την ευκαιρία και την τιμή να είμαι υποψήφιος για τον Δήμο του Πειραιά, αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια στον χώρο της γαλάζιας οικονομίας».

Σχετικά με την έντονη δραστηριοποίησή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στον Πειραιά, υπογράμμισε: «Όταν κατέβηκα στον τερματικό σταθμό του λιμανιού, αυτό που είδα ήταν μια αδιανόητη εικόνα, μια αίθουσα με οκτακόσιους ανθρώπους με όλα τους τα υπάρχοντα, γυναικόπαιδα… Αυτοί μέσα σε λίγες μέρες, με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, γίναν 6.000, και έπρεπε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την κατάσταση. Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολύ μεγάλες καθώς ακόμα η χώρα δεν είχε δημιουργήσει τα Κέντρα Υποδοχής. Έπρεπε πολύ γρήγορα να δημιουργήσουμε δομές σίτισης και παροχής πρώτων βοηθειών. Σύσσωμη η πόλη του Πειραιά ενεργοποιήθηκε. Κατέβηκε πολύς κόσμος στο λιμάνι, ξόδεψε ώρες, μέρες, μαγείρευαν, έφερναν φαγητά, ρούχα. Αυτό κράτησε δυο-τρεις μήνες. Είχα εμπειρία λόγω της Οργάνωσης “Γη” με το μαγείρεμα για πολύ κόσμο – όχι βέβαια για 10.000 μερίδες τη μέρα… Η Οργάνωση “Γη” συνέχισε να παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες και σήμερα κάνει μαθήματα ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Μπαρτσελόνα στο camp του Σχιστού και του Σκαραμαγκά σε αγόρια και κορίτσια – γύρω στα επτακόσια παιδιά. Έχουμε και μια ομάδα ποδοσφαίρου, την “Ελπίδα”, η οποία αγωνίζεται στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια».