Την πεποίθηση οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προβάδισμα στους νέους, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία” και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Χαρακτηριστικά απάντησε στα ερωτήματα:

  • Γιατί αλήθεια, να ψηφίσει κάποιος προοδευτικός πολίτης τον ΣΥΡΙΖΑ και να “σταυρώσει” εσάς ειδικά;

ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία όρθια, και δεύτερον επειδή έλαβε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στη μεγάλη ανάγκη των καιρών και να προτείνει μια συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων. Τώρα, όσο με αφορά, ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου διότι εκτιμώ ότι με την εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο θέμα έχω την ικανότητα και το πάθος να ανταποκριθώ στη σκληρή μάχη που θα δώσουμε. Γιατί αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω και είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος. Εδώ που βρισκόμαστε τα λόγια δεν αρκούν να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή ή την άνοδο ακροδεξιών αντιλήψεων. Ο “ΚΟΣΜΟΣ” και εγώ ως εκπρόσωπός του, αποτελούμε μια επιλογή στις επικείμενες ευρωεκλογές όσων θέλουν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  • Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχετε στην Προοδευτική Συμμαχία. Είναι ή θα γίνει ο Αλέξης Τσίπρας κυρίαρχος στον χώρο της κεντροαριστεράς με τους πολλούς ψηφοφόρους;

Δεν διακρίνω άλλο πρόσωπο στην κεντρική πολιτική να έχει την πρόθεση και την ικανότητα να το κάνει.

  • ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, εκτιμάτε ότι θα έχουν προβάδισμα στους νέους;

ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω. Οι νέοι έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.