“Το δίλημμα δεξιά ή αριστερά επικρατεί πανευρωπαϊκά στις επικείμενες ευρωεκλογές”, υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτική κίνηση ΚΟΣΜΟΣ, μιλώντας στο cnn.gr.

Ο κ. Κόκκαλης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει στον στίβο των ευρωεκλογών: “Συμμετέχω στις εκλογές για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και σκοπός μου είναι να συμβάλλω στην προσπάθεια για μια Ευρώπη η οποία θα είναι πιο προοδευτική και λιγότερο δεσμευμένη στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της τελευταίας δεκαετίας. Μια Ευρώπη που θα προωθεί την αλληλεγγύη, την αειφορία, τη δικαιοσύνη, και βεβαίως την πολιτική συμμετοχή των ανθρώπων της, η οποία έχει συρρικνωθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τόνισε ότι “από τη μια μεριά έχουμε τις δυνάμεις που εκφράζει ο κ. Βέμπερ, ένας άνθρωπος που δεν έχει καλή εικόνα για την Ελλάδα και εκπροσωπεί μια δεξιά η οποία έχει μπει σε έναν ολισθηρότατο δρόμο και υιοθετεί τις ρητορικές μίσους και αποκλεισμού της άκρας δεξιάς, και από την άλλη μεριά έχουμε μια προοδευτική συμμαχία ανάλογη με αυτή που δημιουργείται στη χώρα μας, μια συμμαχία που περιλαμβάνει τη ριζοσπαστική Αριστερά, την παραδοσιακή Αριστερά, τους Πράσινους, τον χώρο που παλιά λεγόταν Οικολογία, καθώς και τους σοσιαλδημοκράτες που απομακρύνονται από τη συνεργασία τους με τη δεξιά”.