Πετυχημένη “Νέα Αρχή” στο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Πετυχημένη "Νέα Αρχή" στο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής.
IMG_20230628_113600

Πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής η παρουσίαση των σχεδίων δράσης που υλοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα, από την υπεύθυνη υλοποίησης του έργου, Ευαγγελία Θωμαΐδου, υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των τριών υποδράσεων με τίτλο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ», που υλοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως τις τέχνες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την υγεία.

Πετυχημένη "Νέα Αρχή" στο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες γνώρισαν την έννοια της αυτοφροντίδας και τη σημασία της για το άτομο, τη μαθητική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Έμαθαν να φροντίζουν τον εαυτό τους και τον περιβάλλοντα χώρο, συμμετείχαν ενεργά, ανακάλυψαν κλίσεις, καλλιέργησαν δεξιότητες, συνεργάστηκαν άψογα με τη διεύθυνση και τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς, και, κυρίως, συνειδητοποίησαν ότι το σχολείο τους δεν στοχεύει μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην ανακάλυψη κλίσεων και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Κοινή διαπίστωση, Διεύθυνσης, Συλλόγου Διδασκόντων και Μαθητών/τριών, ήταν ότι η σχολική μονάδα αποκόμισε σημαντικά οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (“ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”) και εκφράστηκε η επιθυμία αυτό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Πετυχημένη "Νέα Αρχή" στο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood