Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι ενενήντα συμμετέχοντες από όλη την Θράκη, στην 5η πεζοπορική διαδρομή Μαρώνειας-Πετρωτών που διοργάνωσε ο “Δρομέας”.

Οι δρομείς ταξίδεψαν αιώνες πίσω στον χρόνο, στους μύθους της Οδύσσειας, στα Καβείρια Μυστήρια, στους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους, στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και στην εποχή του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας.

Εκτός όμως από το ιστορικό της σκέλος, η πεζοπορία πρόσφερε 12,5 χιλιόμετρα άσκησης δίπλα στην θάλασσα, μέσα σε ελαιώνες και βράχους, κάνοντας και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη να αισθανθεί «χορτάτος» στο τέλος της διαδρομής.

Με την σωστή προετοιμασία των διοργανωτών αλλά και την παρουσία δέκα μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, οι πεζοπόροι απόλαυσαν με ασφάλεια τη “μαγεία” της διαδρομής.

Στην επιστροφή με λεωφορεία στην πλατεία της Μαρώνειας, τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου γυναικών “Ιππαρχία”, καλωσόρισαν με εδέσματα τους πεζοπόρους, παρουσία και του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου και του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη που εξήραν τη σημασία τέτοιων δράσεων ανάδειξης της περιοχής.

Ακολούθησαν επισκέψεις στο μουσείο της Μαρώνειας και στο ιστορικό δημοτικό σχολείο της, με την εκδρομή να ολοκληρώνεται, με ένα υπέροχο γεύμα στην τοπική ταβέρνα του “Στράτου”.

Ως ένδειξη καλής σχέσης μεταξύ τους, οι σύλλογοι Δρομέας και Ιππαρχία υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας.

Το Δ.Σ. του Δρομέα ευχαριστεί την Ιππαρχία και τις τοπικές αρχές για τη ζεστή φιλοξενία, την ταβέρνα του “Στράτου” για την άψογη περιποίηση, όπως και το κατάστημα V15 του Γιώργου Βολουδάκη για την έκπτωση που προσέφερε στους πεζοπόρους.