Όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 47χρόνος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία τους, καθώς και για απείθεια και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η ποσότητα των οστράκων που κατείχε ο 47χρονος ήταν 1.617 κιλά, εκ των οποίων τα 566 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Αναλυτικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε αγροτική οδό εντός της περιοχής του Δέλτα του ποταμού Έβρου, δύο επιβατηγά Ι.Χ. οχήματα με οδηγούς τον 47χρονο και έναν 21χρονο, που αρχικά κατάφερε να διαφύγει, οι οποίοι μετέφεραν σάκους με δίθυρα μαλάκια και τα εκφόρτωσαν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

alex ostraka 1zygiΟι δύο οδηγοί, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, και σε καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη ο 47χρονος. Ο 21χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε αρχικά το όχημα του 21χρονου και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ίδιος, εντός της οικείας του.

Μετά από νομότυπο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικεία του 21χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
  • μία ξύλινη πίπα καπνίσματος,
  • μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,4 γραμμαρίων,
  • μία χάρτινη συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,2 γραμμαρίων, και
  • ένα πακέτο τσιγάρων με υπολείμματα τριών αυτοσχέδιων τσιγάρων που πιθανόν περιέχουν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Όσον αφορά στις ποσότητες οστράκων, που ανευρέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.