Περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσουν στις 19-22 Φεβρουαρίου οι πρόεδροι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Καζάκης και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών των δύο κομμάτων.

Κεντρικό σημείο της περιοδείας είναι οι ομιλίες των δύο προέδρων καθώς και του ιδρυτή της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχει προσκληθεί.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, “η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, την οποία επιδιώκουν σταθερά το ΕΠΑΜ και το ΑΚΚΕΛ, με σκοπό τη συζήτηση και ενημέρωση για τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών, την ανταλλαγή απόψεων και τον εμπλουτισμό του πολιτικού μας προβληματισμού, και τη δημιουργία όσο το δυνατόν ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών για την αναζήτηση κοινών λύσεων και διεξόδων για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας”.

Ειδικότερα για τη Θράκη, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: “Η Θράκη, μια από τις πλέον παραμελημένες περιοχές της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες, στην παρούσα συγκυρία βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά μας θέματα. Από την άποψη αυτή, η περιοδεία στη Θράκη στην παρούσα συγκυρία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα”.

Το βασικό πρόγραμμα της περιοδείας το οποίο οριστικώς θα διαμορφωθεί εντός της εβδομάδας, έχει προς ώρας ως εξής:

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο και παράγοντες του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
  • Επίσκεψη στο πολιτιστικό και επιστημονικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» στην Αλεξανδρούπολη.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

  • Συναντήσεις στις καλύβες του Δέλτα Έβρου με συνοριακούς φύλακες, και επίσκεψη στο μνημείο Καραγώγου.
  • Συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

  • Ώρα 12:00 συνάντηση με τον περιφερειάρχη AΜ-Θ Χρήστο Μέτιο στην Κομοτηνή.
  • Γεύμα με κτηνοτροφικούς συλλόγους ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.
  • Ώρα 17:00 συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη
  • Ώρα 18:00 κεντρική ομιλία στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη – Θέματα ομιλιών: “Eλληνοτουρκική κρίση, Κλιμάκωση ενδοτισμού απέναντι στην Τουρκία, Ενέργειες αποτροπής του επεκτατισμού της Τουρκίας με όρους εθνικής κυριαρχίας, Προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού, Οι επιπτώσεις στην περιοχή μας από τη διατάραξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία και προτάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε”. Συντονισμός: Aντώνης Μποσνακούδης, δημοσιογράφος, Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του ΑΚΚΕΛ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

  • Επίσκεψη στο εργοστάσιο μεταξιού στο Σουφλί και σε τοποθεσίες του βορείου Έβρου.
  • Συναντήσεις με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τον δήμαρχο Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη, και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.