Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τη γέφυρα της Καβάλας

"Καλό θα είναι ορισμένοι να είναι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες αναφορές τους στο συγκεκριμένο ζήτημα".
IMG_20190930_181551
Για “ανυπόστατες δηλώσεις” αναφορικά με το θέμα της γέφυρας της Καβάλας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, υπενθυμίζοντας ένα προς ένα όλα τα γεγονότα, τις ενέργειες της Περιφέρειας και τις…μη ενέργειες κάποιων για το θέμα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει-υπενθυμίζει:

“Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για το θέμα της πεσμένης γέφυρας στην πόλη της Καβάλας, γνωστοποιούμε τα παρακάτω γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

  • Στις 9 Νοεμβρίου 2018 έλαβε χώρα το δυσάρεστο γεγονός της πτώσης της γέφυρας στην πόλη της Καβάλας.
  • Στις 15 Νοεμβρίου 2018, μόλις μια εβδομάδα μετά το συμβάν, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος απέστειλε αίτημα προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» (Αρ. Πρωτ. 4955/15-11-18) για τη διενέργεια μελετών στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της γέφυρας.
  • Στις 21 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη (Αρ. Πρωτ. 5069/22-11-18) ζήτησε την παρέμβασή του στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» ώστε να υλοποιηθούν οι μελέτες το δυνατόν γρηγορότερα.
  • Στις 22 Μαρτίου 2019, δυστυχώς με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, απάντησε στο αίτημα η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ότι δέχεται να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών (Αρ. Πρωτ. 70386/22-03-19). Αυτή προφανώς ήταν η άμεση ανταπόκριση από πλευράς προηγούμενης κυβέρνησης που περιγράφει η Βουλευτής Καβάλας κ. Ελευθεριάδου.
  • Στις 29 Μαρτίου 2019 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας» από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, με αριθμό πράξης «Μ.Π 03100000» συνολικής αξίας 831.080 ευρώ.
  • Στις 18 Απριλίου 2019, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την Αρ. 40/2019 απόφασή του, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.
  • Στις 4 Ιουλίου 2019 ήρθε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης (Αρ. Πρωτ: 37267/04-07-19), η οποία είναι προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε».
  • Στις 5 Ιουλίου 2019 (Αρ. Πρωτ: 2663/05-07-19) καλέσαμε την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» για την υπογραφή της σύμβασης. Η τότε διοίκηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δήλωσε αδυναμία υπογραφής λόγω των Βουλευτικών εκλογών. Νέα διοίκηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Στις 3 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Όπως εξάγεται από όλα τα παραπάνω, δεν υπήρξε από πλευράς Περιφέρειας καμία κωλυσιεργία ή καθυστέρηση.

Με βάση τα προαναφερόμενα, δίνεται συγχρόνως και μια απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν να σχολιάσουν αρνητικά και κακοπροαίρετα την όλη στάση του Περιφερειάρχη στο γνωστό θέμα της πτώσης της γέφυρας στην πόλη της Καβάλας.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «βγήκε» μπροστά στο πρόβλημα και δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του θέματος. Δεν επέλεξε να κρυφτεί στις ανέξοδες και ανώφελες συζητήσεις που έκαναν κάποιοι για το ποιος είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γέφυρας, χωρίς να δίνουν καμία λύση στο πρόβλημα. Καλό θα είναι λοιπόν ορισμένοι να είναι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες αναφορές τους στο συγκεκριμένο ζήτημα“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood