Περιφέρεια ΑΜ-Θ | Υπογράφηκε η σύμβαση για τις επίγειες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών

Αφορά στα έτη 2023, 2024 και 2025.
Υπογραφή Σύμβασης (3)

Υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τους νόμιμους εκπροσώπους της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών NOVA GREEN A.E., ΝΕΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΦΟΙΝΙΚΗ Ο.Ε. και BLOUKOS ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, η σύμβαση του έργου για τις επίγειες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Βασίλη Λούρμπα και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Λουκά Γεωργίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, έχει τριετή διάρκεια, και αφορά στα έτη 2023, 2024 και 2025. Προβλέπει τη διενέργεια επίγειων παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας ULV, και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • Παροχή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας γεωχωρικών δεδομένων με τις σημαντικές εστίες αναπαραγωγής των προνυμφών κουνουπιών.
  • Εντοπισμός των πιθανών εστιών ανάπτυξης των προνυμφών κουνουπιών στο αστικό, περιαστικό και αγροτικό περιβάλλον, χαρτογράφησή τους και διενέργεια επίγειων ψεκασμών προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας.
  • Παρακολούθηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών και των επιπέδων κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε επιλεγμένες θέσεις στις αστικές περιοχές όπου πραγματοποιούνται δράσεις καταπολέμησης.
  • Ενημέρωση των κατοίκων για τις πραγματοποιούμενες δράσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
  • Εκπόνηση ετήσιας και τελικής έκθεσης πεπραγμένων.

Σε δήλωσή του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Μετά τη σύμβαση για τις εναέριες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών που υπογράψαμε πριν λίγες μέρες, υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση και για τις επίγειες δράσεις καταπολέμησης των ετών 2023-2025, ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαθέτουμε έτσι συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ για εναέριες και επίγειες δράσεις καταπολέμησης σε βάθος 3 ετών. 12 εκατομμύρια ευρώ για ακόμα πιο εντατικές δράσεις, για ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους και για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους προφύλαξής τους.

Κινήσαμε γρήγορα τις διαδικασίες και έχουμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις του Υπουργείου Υγείας για τα ενδεδειγμένα μέσα καταπολέμησης.

Είναι μια σοβαρή επένδυση που κάνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την ποιότητα ζωής και για την ελκυστικότητα της Περιφέρειάς μας και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood