Περιφέρεια ΑΜ-Θ | Υπογραφή σύμβασης για το έργο των εναέριων δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών 2023-2025

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για τις εναέριες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών για τα έτη 2023-2025.
Υπογραφή Σύμβασης (2)

Υπογράφηκε στην Κομοτηνή, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τη νόμιμη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ASNF Αεροεφαρμογές Ι.Κ.Ε.”, η σύμβαση του έργου για τις εναέριες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Βασίλη Λούρμπα και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Λουκά Γεωργίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 8,3 εκ. €, έχει τριετή διάρκεια και αφορά στα έτη 2023, 2024 και 2025. Προβλέπει τη διενέργεια αεροψεκασμών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας και της περιορισμένης ULV ακμαιοκτονίας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  • Συστηματικός εντοπισμός των πιθανών εστιών ανάπτυξης των προνυμφών κουνουπιών μεγάλης έκτασης στο φυσικό και στο αγροτικό περιβάλλον.
  • Εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στο φυσικό και στο αγροτικό περιβάλλον.
  • Παροχή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας των γεωχωρικών δεδομένων για τις σημαντικές εστίες αναπαραγωγής των προνυμφών κουνουπιών στις οποίες πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί.
  • Εποπτεία ακμαίων κουνουπιών με χρήση κατάλληλων παγίδων σε επιλεγμένες θέσεις, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των αεροψεκασμών ακμαιοκτονίας.
  • Εποπτεία του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών και των επιπέδων κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στο αγροτικό και στο φυσικό περιβάλλον σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.
  • Εκπόνηση και υποβολή ετήσιας και τελικής έκθεσης πεπραγμένων.

Σε δήλωσή του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μέτιος ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των κουνουπιών, στόχος μας είναι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Φέτος, μέσω ενός προγράμματος–γέφυρας που χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο παλαιό και στο νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης, ξεκινήσαμε τους ψεκασμούς ήδη από τα τέλη Μαρτίου. Σήμερα, λοιπόν, μετά από δύο μήνες συμπληρωματικών ψεκασμών, υπογράφουμε τη σύμβαση για την άμεση έναρξη του νέου τριετούς προγράμματος εναέριων δράσεων καταπολέμησης για τα έτη 2023, 2024 και 2025. Οι ψεκασμοί φέτος έχουν πιο εντατικό ρυθμό, ενώ και οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες μας είναι πιο εντατικοί μετά και τη λήξη των περιορισμών που είχαμε τα περασμένα χρόνια λόγω της πανδημίας. Ταυτόχρονα δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη σωστή ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι είναι σημαντικό να μην αμελούν τα ατομικά μέτρα προστασίας».

Περιφέρεια ΑΜ-Θ | Υπογραφή σύμβασης για το έργο των εναέριων δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών 2023-2025

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood