• Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος: “Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας”.
Πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει και τα 25-30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ, επεξεργάζεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας που συγκλήθηκε στην Κομοτηνή υπό τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και με τη συμμετοχή χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.
Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων, και στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους.
Μάλιστα, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για διάθεση αυξημένων πόρων σε επιχειρήσεις περιοχών που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη.
“Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας”, ανέφερε με έμφαση ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, και πρόσθεσε: “Σήμερα, με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά σε περιοχές της Περιφέρειάς μας που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη. Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε ήδη ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την επόμενη μέρα, τα οποίο και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όταν αυτό ολοκληρωθεί».