Η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης, διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, και ώρα 19:00, στην Κομοτηνή, συγκέντρωση–διαμαρτυρία στο Ηρώο της πόλης (Σπαθί) για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία και επίδοση Ψηφίσματος στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Ως γνωστόν, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στο Μέγα Μοναστήρι της Ορθοδοξίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή…

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 σε όλη την Ελλάδα θα υπάρξουν διαμαρτυρίες για την ασέβεια του τουρκικού κράτους προς το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά. Έτσι και στην Κομοτηνή μαζευόμαστε στις 7 το απόγευμα στο Σπαθί να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει και στην Κομοτηνή και στην Τουρκία με θυροκόλληση υπομνήματος στο Προξενείο της Τουρκίας, ενώ οι καμπάνες θα χτυπάνε πένθιμα. Όλοι οι Χριστιανοί Έλληνες που νοιώθουν την καρδιά τους να πάλλεται, πρέπει να δώσουμε βροντερό παρών».