Διήμερο συναντήσεων και διεκδικήσεων στην Αθήνα με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, από τον Δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο.

Από το πλήθος των επαφών του Δημάρχου, ιδιαίτερη σημασία έχει η συνάντησή με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωνσταντίνο Αραβώση με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά οι κινήσεις και τα έργα που θα πρέπει να  δρομολογηθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της περιοχής μέχρι την οριστική λύση του μέσα από τη μετατροπή του φράγματος Ιασίου σε αρδευτικό.

Συγχρόνως, ξεχωρίζουν οι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος για τη συνεργασία ΑΣΠΑΙΤΕ και Δήμου, σε συνάντηση που είχε  με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Ιωάννη Σαριδάκη, με στόχο τη σύνδεση της σχολής με την τοπική  κοινωνία και την αποκόμιση ωφελειών από την παρουσία της σχολής στην περιοχή.

87dce249 xaritopoulos athina 2Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε  συνάντηση με τον Ιωάννη Μαρωνίτη, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Κέντρων της UNESCO, με τον οποίο συζητήθηκαν τα βήματα και οι διαδικασίες που προβλέπεται να ακολουθηθούν για τη διεκδίκηση της ένταξης του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

f8194e64 xaritopoulos athina 3Επίσης ο κ. Χαριτόπουλος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ζήτησε μέτρα για την υλικοτεχνική και τεχνική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ, καθώς και την καλύτερη λειτουργία τους.

Ακολούθησαν συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τα οποία αναλύθηκαν οι προοπτικές ένταξης του θεσμού των σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου, καθώς και με παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Σαπών.