Πασχαλινή επίσκεψη στη Στέγη “ΑξίΖΩ” του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με αναπηρίες νοητικής τστέρησης “Άγιοι Θεόδωροι”, πραγματοποίησε και φέτος όπως κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων.

Οι Σαρακατσαναίοι βάφουν κόκκινα αυγά εκτός από τη Μεγάλη Πέμπτη, και τις επόμενες δύο Πέμπτες μετά το Άγιο Πάσχα. Τηρώντας ο Σύλλογος των Σρακατσαναίων την πατροπαράδοτη παράδοση, την πρώτη Πέμπτη μετά και το φετινό το Πάσχα, βρέθηκε στη Στέγη “ΑξίΖΩ” και κοντά στα παιδιά των “Αγίων Θεοδώρων”, μια ενέργεια που την έχει καθιερώσει.

Το προσωπικό και τα παιδιά της Στέγης υποδέχθηκαν τους γνώριμους πια επισκέπτες τους και αντάλλαξαν ευχές τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά τους. Επίσης γεύτηκαν Σαρακατσάνικη Στριφτόπιτα που τους πρόσφεραν, και ανταπέδωσαν με Ημερολόγια του Συλλόγου τους.

“Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και πλούσιοι σε συναισθήματα από την αγάπη που απλόχερα μας έδωσαν τα παιδιά, γιατί είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Νατάσα Λιβεριάδου και το προσωπικό της Στέγης γιατί μας δώσανε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να βρεθούμε εκεί. Υποσχόμαστε πως σύντομα θα ξαναπάμε στους φίλους μας”, ανέφερε ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Γιώργος Νάκος, ο οποίος συνοδευόταν από τις κυρίες Ειρήνη Λεοντίδου και Ιωάννα Μπάτζιου.