Την αυστηροποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού, και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας. Θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίζαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, θα ήταν λάθος να παρασυρθούμε από την άνοιξη. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση“.

Όσον αφορά το σχέδιο για την επόμενη μέρα, ανέφερε: Εξετάζουμε τη στρατηγική της επιστροφής μας στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Τίποτα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Και βέβαια τον πρώτο λόγο θα έχουν – όπως γίνεται μέχρι σήμερα – οι ειδικοί. Πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και το συλλογικό καλό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πιστά πειθαρχούμε, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η σταδιακή και μακρόσυρτη επιστροφή“.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές, αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους. Παράλληλα αποδοκίμασε περιστατικά όπως αυτά με τους ιερείς σε Κέρκυρα και Κουκάκι τονίζοντας ότι παραβιάζουν τους νόμους για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.