Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Σε ομηρεία και ανασφάλεια χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές έργων ΑΠΕ εξαιτίας των καθυστερημένων εγγυητικών επιστολών”

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την ομηρεία και την ανασφάλεια στην οποία περιέρχονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε. εξαιτίας των καθυστερημένων εγγυητικών επιστολών.
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την ομηρεία και την ανασφάλεια στην οποία περιέρχονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε. εξαιτίας των καθυστερημένων εγγυητικών επιστολών.

Συγκεκριμένα, στις 04.11.2022 έληξε η προθεσμία που είχαν οι επενδυτές για να εκδώσουν, να αποστείλουν και να πρωτοκολλήσουν τις εγγυητικές επιστολές για τα έργα Α.Π.Ε. στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης αυτών των επενδύσεων για παραγωγή καθαρής και φθηνής ενέργειας.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

  1. Γιατί κρατάτε σε ομηρεία και ανασφάλεια χιλιάδες μικρομεσαίους επενδυτές που έχουν δεσμεύσει εκατομμύρια ευρώ μόνο για τη διαδικασία έκδοσης των εγγυητικών επιστολών πληρώνοντας τα ανάλογα έξοδα;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διορθώσετε τις δικές σας ολιγωρίες και αστοχίες στον προγραμματισμό που εκ των πραγμάτων δεν αποδείχθηκε ρεαλιστικός, αλλά και προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την ανασφάλεια οι μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε. οι οποίοι βρίσκονται στη μέση των αργόσυρτων διαδικασιών των τραπεζών και οι οποίοι έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα για να υποστηρίξουν αυτά τα έργα συμβάλλοντας στην απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα;

Ολόκληρη η ερώτηση, που συνυπογράφει ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

“Θέμα: Σε ομηρεία και ανασφάλεια χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε. εξαιτίας των καθυστερημένων εγγυητικών επιστολών.

Κύριε Υπουργέ.

‘Oπως πολύ καλά γνωρίζετε χιλιάδες μικροί και μεσαίοι επενδυτές Α.Π.Ε. σε όλη τη χώρα βρίσκονται αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι και σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας αλλά και πιθανής οικονομικής καταστροφής εξ αιτίας διαφόρων εμποδίων και ασφυκτικών προθεσμιών που έχουν τεθεί για την υλοποίηση των έργων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 04.11.2022 «έληξε» η προθεσμία που είχαν οι επενδυτές για να εκδώσουν, να αποστείλουν και να πρωτοκολλήσουν τις εγγυητικές επιστολές για τα έργα Α.Π.Ε. στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης αυτών των επενδύσεων  για παραγωγή καθαρής και φθηνής ενέργειας που τόσο πολύ χρειάζεται η πατρίδα μας.

Γνωρίζετε επίσης ότι οι διαδικασίες έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τα πιστωτικά ιδρύματα και η παράδοση τους στους επενδυτές είναι πλέον χρονοβόρες διαδικασίες πολλών ημερών, επειδή εκδίδονται από τις κεντρικές υπηρεσίες των τραπεζών, κατόπιν αποστέλνονται στα υποκαταστήματα και μετά παραδίδονται στους πελάτες-επενδυτές ώστε να τις αποστείλουν αυτοί με την σειρά τους στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ. Ο δε όγκος των εγγυητικών επιστολών που έπρεπε να διεκπεραιωθούν αυτό το διάστημα ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες. Αποτέλεσμα αυτών των αργόσυρτων διαδικασιών είναι ότι μέχρι την αρχική ορισθείσα  προθεσμία μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εγγυητικών επιστολών κατάφεραν και πρωτοκολληθούν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών άρχισε να καταφθάνει στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ μετά την Παρασκευή 04.11.2022 και πληροφορούμαστε ότι δεν πρωτοκολλώνται τελικά αλλά στοιβάζονται χιλιάδες εγγυητικές επιστολές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε γραφεία, συρτάρια και κούτες αναμένοντας, τι άραγε; Τελικά τους θέλετε τους μικρομεσαίους επενδυτές η όχι;

Επειδή, για αυτό το θέμα ήσασταν ενήμεροι σαν Υπουργείο, τόσο από τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και από παραστάσεις, έγγραφα και επιστολές των ενδιαφερομένων φορέων, επενδυτών κ.λπ.

Επειδή, ήδη θα έπρεπε να είχατε δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες παραλαβής και πρωτοκόλλησης των εγγυητικών και μετά την 04.11.2022 προκειμένου να προχωρήσουν οι επενδυτικές διαδικασίες χιλιάδων μικρών και μεσαίων επενδύσεων σε Α.Π.Ε.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Γιατί κρατάτε σε ομηρεία και ανασφάλεια χιλιάδες μικρομεσαίους επενδυτές που έχουν δεσμεύσει εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την διαδικασία έκδοσης των εγγυητικών επιστολών, πληρώνοντας τα ανάλογα έξοδα ;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διορθώσετε τις δικές σας ολιγωρίες και αστοχίες στον προγραμματισμό που εκ των πραγμάτων δεν αποδείχθηκε ρεαλιστικός, αλλά και προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την ανασφάλεια οι μικρομεσαίοι επενδυτές έργων Α.Π.Ε., οι οποίοι βρίσκονται στη μέση των αργόσυρτων διαδικασιών των τραπεζών και οι οποίοι έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα για να υποστηρίξουν αυτά τα έργα, συμβάλλοντας στην απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood