Αίσθηση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί φυλάκισης όσων παραβιάσουν το «απόρρητο» σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Η κ. Μπακογιάννη υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα καθώς μέσω της ΕΡΤ υποτιμώντας ακόμα και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του σκανδάλου, διεμήνυσε: «Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα. Αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή, και όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή» – και ο νοών νοείτω…

 

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο»

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι προσπαθεί να επιβάλλει την ομερτά, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο «να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι». Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο» και κατηγορεί τη ΝΔ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων.

Η ανακοίνωση:

“Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι, λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια, εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να τη θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου”.