Και το όνομα αυτού… “Αργώ”! Μόνο που…μόνο αργό δεν είναι, καθώς πρόκειται για το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο της Democritus Racing Team!
Πρόκειται για το όχημα-εκπρόσωπο του ΔΠΘ στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού των οργανισμών SAE International (Society of Automotive Engineers) και IMechE (Institution of Mechanical Engineers), τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στην Ξάνθη, στην εκδήλωση “Roll Out 2019”.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Φώτης Μάρης, και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Παντελής Μπότσαρης, η παρουσία του οποίου τίμησε και συγκίνησε ιδιαιτέρως την ομάδα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας και το έργο της, και να ενημερωθούν για τις επιδόσεις της στον διαγωνισμό FSAE Italy στον οποίο συμμετείχε τον περασμένο Ιούλιο.

Η ομάδα DRT ευχαρίστησε τη Διοίκηση του πανεπιστημίου, καθώς με ενέργειές της το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια και έτσι κατάφερε να συμμετάσχει στους αγώνες, καθώς και την Diamond κατηγορία των υποστηρικτών της – BETA CAE Systems, μηχανουργείο JAMSPORT, εταιρία βιομηχανικών εργαλείων-μηχανημάτων ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ, Μεταλλευτική Θράκης – που τη στήριξαν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του μονοθεσίου.