Παρουσία Μέτιου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τη μελέτη το νέο κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Είναι χωρητικότητας 1.042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες) εκ των οποίων οι δέκα θέσεις προορίζονται για ΑμεΑ.
unnamed - 2023-07-04T151736.361 - Αντιγραφή

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 04.07.2023 στο γραφείο Δημάρχου Αλεξανδρούπολης η νέα σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.275.213,50€, από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., Στέφανο Λιάπη.

Κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού, ογκοπλαστικού παραλληλογράμμου, που τοποθετείται πάνω στον άξονα Ανατολής-Δύσης και παράλληλα με το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, εξυπηρετώντας λειτουργικούς στόχους όπως η αρτιότερη και ομαλότερη λειτουργία του κτιρίου μέσω της ανεξαρτητοποίησης των κινήσεων κοινού και αθλητών, και η δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο χωρίς προβλήματα. Για τον λόγο αυτό οι θέσεις ΑμεΑ όπως και όλοι οι χώροι που εξυπηρετούν την κοινωνική αυτή ομάδα, είναι συνεπίπεδοι.

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα των 36 μηνών.

Με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε σχετικά: “Σε πείσμα πολλών να μη γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, έχουμε τη συνέχιση και υλοποίηση της επιθυμίας να αποκτήσουμε νέο κλειστό γυμναστήριο για όλα τα αθλήματα σάλας. Όπως γνωρίζετε ματαιώθηκε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο όμως δημοπρατήθηκε από την αρχή και τώρα έχουμε νέο ανάδοχο. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης καθώς αποκτά νέα στέγη μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνιαΤο οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία”.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, σημείωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης. Θεωρώ ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο για τους φιλάθλους όσο και για ολόκληρη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ένα έργο-επένδυση στον αθλητισμό, στον τουρισμό, κυρίως όμως ένα έργο-επένδυση στη νέα γενιά της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής“.

Παρουσία Μέτιου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης Παρουσία Μέτιου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης Παρουσία Μέτιου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστήριου Αλεξανδρούπολης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood