“Παρών” και από στους δασκάλους στην απεργία της 16ης Μαρτίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης "Οι Τρεις Ιεράρχες" ενεργοποιεί το απεργιακό ταμείο του για την ενίσχυση των μελών του.
ΣΧΟΛΕΙΟ (1)

“Παρών” και στη γενική πανελλαδική απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της 16ης Μαρτίου, και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, δηλώνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, που μάλιστα ενεργοποιεί και το απεργιακό ταμείο του για την ενίσχυση των μελών του.

Στην ανακοίνωσή του με σύνθημα “Οι ζωές πάνω από τα κέρδη! Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη!”, αναφέρει αναλυτικά:

“Ως Σύλλογος χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη τη χώρα που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 8ης Μάρτη στην Κομοτηνή και σε άλλες πόλεις ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται ολοένα και πιο καθαρά οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην ολοκληρωτική μετατροπή των δημόσιων σιδηροδρόμων του ΟΣΕ σε συρμούς θανάτου, μέσω ιδιωτικοποιήσεων, συμβάσεων ληστρικού τύπου προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών, τρομακτικής υποστελέχωσης και μη λειτουργίας μέτρων ασφαλείας προς όφελος της κερδοφορίας, χωρίς να ξεχνάμε και τις ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται οι ένοχοι: Είναι οι πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του Ο.Ο.Σ.Α., όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των μνημονιακών, που μετατρέπουν σε εμπορεύματα τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, της Ασφάλισης, των Μεταφορών, του Νερού, του Ρεύματος.

Προτάσσουν το κέρδος για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον ανταγωνισμό της αγοράς, τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στη λειτουργία τους. Γι΄ αυτούς δεν υπάρχουν κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες.

Η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά, στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στον βωμό των κερδών τους. Το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο των Μ.Μ.Ε. και του πλούτου, πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματά τους, και ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν μπορεί να επιβληθεί τώρα από τον λαό και τη νεολαία και όχι εάν και όταν ανοίξουν οι κάλπες. Δεν «θα λογαριαστούμε μετά». Τώρα θα λογαριαστούμε, γιατί ο κατάλογος των «θανάτων» που πραγματοποιήθηκαν και εξελίσσονται την εποχή της κρίσης, είναι μεγάλος. Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται σε Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Μεταφορές, Ασφάλιση, Ρεύμα, Νερό…

Από την πολιτική απαξίωσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, δεν εξαιρείται ούτε η εκπαίδευση. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα, και ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων, η δημόσια εκπαίδευση μπήκε στο στόχαστρο. Το επιχειρηματικό σχολείο των Ο.Ο.Σ.Α. – Ε.Ε. – Σ.Ε.Β., μέσα από όλους τους νόμους της αξιολόγησης και ιδιαίτερα τον Ν. 4.823, επιταχύνει την πορεία ιδιωτικοποίησης.

Τώρα στην εκπαίδευση να δράσουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο:

 • ενάντια στην αξιολόγηση, στην ιδιωτικοποίηση και κατηγοριοποίηση, στον ανταγωνισμό, στην προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς και του κέρδους, με εκπαιδευτικούς πειθήνιους και φοβισμένες/ους αξιολογούμενες/ους.
 • Καμιά/κανένας να μη δεχτεί τους αξιολογητές.
 • Απεργία-Αποχή και Στάσεις Εργασίας απέναντι στην ατομική αξιολόγηση.

Στις 16 Μαρτίου ξανά όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μη σιωπήσουμε, και να απαιτήσουμε οργανωμένα να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις, να είναι δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά. Παλεύουμε για:

 • Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην Παιδεία, στην Υγεία, στον
  Πολιτισμό, και όλων των εργαζόμενων.
 • Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς καμία αποζημίωση και πρώτα από όλα των
  σιδηροδρόμων. Να λειτουργούν σε όφελος του λαού κόντρα στον ανταγωνισμό, στο κέρδος και
  στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
 • Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην Παιδεία την Υγεία, στον Πολιτισμό,
  στις Μεταφορές, στην Ασφάλιση, στο Ρεύμα , στο Νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές
  προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού, με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με
  κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 • Αυξήσεις στους μισθούς με γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης σε σύγκρουση με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που τις απαγορεύει και τον νόμο Χατζηδάκη, με κύρια αιτήματα την κατάργησή τους και με κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του τιμάριθμου και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια.
 • Συνεχή αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο. Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά (κατώτατος στην Υ.Ε.), επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και 4.000 για κάθε παιδί.
 • Μέτρα κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.
 • Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ.
 • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.
 • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων. Να πραγματοποιηθούν άμεσα μαντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία
 • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία από κρατικό φορέα, και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ανάγκες και ζωές!

Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα! Δίνουμε το παρών στην απεργία!

Ο Σύλλογός μας θα ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο του και θα καλύψει μέρος των οικονομικών απωλειών όσων εκπαιδευτικών θα έχουν συμμετάσχει και στις τρεις ημέρες απεργίας του τελευταίου διαστήματος (15/2, 8/3 και 16/3), ανάλογα φυσικά με τον συνολικό αριθμό των απεργών και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τον τρόπο και το μέρος της ενίσχυσης αυτής“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood