Παρέμβαση Χαρίτου σε Σταϊκούρα για τα 8 ζωτικής σημασίας αιτήματα των ΜμΕ της Ροδόπης

Άμεση ενεργοποίηση του Βουλευτή Ροδόπης με σκοπό τη στήριξη και ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-

Ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή αγωνίας που ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής απέστειλε στους βουλευτές της Ροδόπης, με την οποία κατατίθεται σειρά αιτημάτων προκειμένου να στηριχθούν εν μέσω του δεύτερου lockdown οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που πνέουν τα λοίσθια, ο Δημήτρης Χαρίτου υπέβαλλε σήμερα στη Βουλή και στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Κοινοβουλευτική Αναφορά με την εν λόγω επιστολή, κάνοντας λόγο για δίκαια αιτήματα που είναι αδήριτη ανάγκη να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

Η επιστολή και οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής:

Προτάσεις για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Αξιότιμοι κύριοι. Η πανδημία που ενέσκηψε στη χώρα μας από την άνοιξη με τα καθολικά  lockdown, ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα που πλήττουν τον εμπορικό και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο επί μία δεκαετία. Τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία κατά το τελευταίο διάστημα σίγουρα βοήθησαν σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σίγουρο είναι επίσης πως δεν αρκούν. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής θέλοντας να συμβάλει και να βοηθήσει τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της πόλης μας ώστε την επόμενη μέρα της κρίσης να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ανοίξουν ξανά τα καταστήματά τους, κατέγραψε τις ανάγκες τους και δια της παρούσης έρχεται να προτείνει κάποια άμεσα μέτρα τα οποία σε πρώτο χρόνο θα δώσουν μια βαθιά ανάσα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες όπως καλά γνωρίζετε δεν διαθέτουν τα χρηματοδοτικά ή άλλα εργαλεία.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα στήριξης που προτείνουμε, είναι τα εξής:

  • επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • επιδότηση των ενοικίων των επιχειρήσεων για όλο το 2020.
  • καθιέρωση, επιτέλους, ειδικού ακατάσχετου-τροφοδότη επαγγελματικού λογαριασμού.
  • χορήγηση χαμηλότοκων μικροπιστώσεων για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και παγίων υποχρεώσεων, κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
  • καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς με τον νέο πτωχευτικό κώδικα πολλοί συνάδελφοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους για οφειλές δανείων που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες τις επιχείρησής τους και λόγω της δεκαετούς ύφεσης δεν μπορούν να αποπληρωθούν εν μέρει ή στο σύνολό τους.
  • να υπάρξει η δυνατότητα μέσα στην πλατφόρμα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, μερικής ρύθμισης των υποχρεώσεων και όχι μόνο συνολικής, καθώς όλα αυτά τα χρόνια πολλές επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει κάποιο μέρος των υποχρεώσεών τους ήδη και δεν θέλουν αυτές να εκπέσουν.
  • κατάργηση Τέλος Επιτηδεύματος.
  • άμεση έκδοση απόφασης ώστε να μην επιτραπεί στο διάστημα του lockdown, στα σουπερμάρκετ και στις υπεραγορές τροφίμων, η πώληση άλλων καταναλωτικών ειδών πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς ανησυχία έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο, που αυτή τη στιγμή ψυχορραγεί εν μέσω πανδημίας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που έχει προκληθεί από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες εκτός των άλλων πωλούν προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, εργαλεία, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τη στιγμή που τοπικά καταστήματα των ειδών αυτών είναι υποχρεωτικά κλειστά.

Πιστεύουμε ότι  οι παραπάνω προτάσεις μας είναι και εφικτές αλλά και εφαρμόσιμες.

Αναμένουμε εκ μέρους σας την αμέριστη στήριξη προκειμένου να υλοποιηθούν για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της τοπικής εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood