Παρέμβαση Βεζυργιαννίδη για το ΔΠΘ και την e-εξεταστική

"Θα πρέπει σχεδιαστούν από τώρα, όλες εκείνες οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή και υγειονομικά ασφαλή έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους, με τη φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών".
ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Παρέμβαση αναφορικά με τη σημαντική σύνδεση του ΔΠΘ με τις τοπικές κοινωνίες της Θράκης και δη της Κομοτηνής, θίγοντας συνάμα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και την εξ αποστάσεως εξεταστική, κάνει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ροδόπης της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Ταυτόχρονα τονίζει οτι “θα πρέπει σχεδιαστούν από τώρα, όλες εκείνες οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή και υγειονομικά ασφαλή έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους, με τη φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών”.

Χαρακτηριστικά ο Γ. Βεζυργιαννίδης αναφέρει:

“H Κομοτηνή και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν κοινό παρελθόν και αλληλένδετο μέλλον.

Στην ίδρυση νέων Σχολών και στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό τόσο η οικιστική, άναρχη λόγω έλλειψης σχεδιασμού και οράματος, όσο και η οικονομική, μονοσήμαντη δυστυχώς, ανάπτυξη της Κομοτηνής.

Αναλογιζόμενοι τη σπουδαιότητα για την περιοχή του Πανεπιστημίου, πολιτική ηγεσία και τοπικοί φορείς θέτουν διαχρονικά, ως προτεραιότητα τη διαρκή ενίσχυση του Δ.Π.Θ.

Η επιλογή της διεξαγωγής των εξετάσεων και των τελετών αποφοίτησης ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντικό οικονομικό πλήγμα σε αρκετούς κλάδους επιχειρήσεων, επιβαρύνοντας περισσότερο τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία στην περιοχής μας. Η απόφαση αυτή αρχικά θεωρήθηκε βιαστική, αποδείχτηκε στην πράξη όμως σωστή, καθώς τις τελευταίες ημέρες το επιδημιολογικό φορτίο στην Θράκη είναι αυξημένο και η προσέλευση χιλιάδων φοιτητών στις πόλεις (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), πιθανώς να οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες επιδημιολογικές καταστάσεις.

Ενθαρρυντικό αποτελεί το γεγονός, πως έστω και ένας μικρός αριθμός φοιτητών επέλεξαν να επιστρέψουν στις πόλεις όπου σπουδάζουν, τονώνοντας την αγορά.

Η αντίστοιχη κίνηση εκ μέρους των διδασκόντων, να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις διαδικτυακά αλλά με τη φυσική τους παρουσία στο χώρο του Πανεπιστημίου, θα ήταν μια συμβολική αλλά έμπρακτη κίνηση αναγνώρισης των δεσμών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και στην περιοχή.

Με τη συνεργασία πολιτείας, τοπικών φορέων και Πρυτανικών Αρχών θα πρέπει σχεδιαστούν από τώρα, όλες εκείνες οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν, την ομαλή και υγειονομικά ασφαλή έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους με τη φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών.

Η κρίση της πανδημίας και οι επιπτώσεις της, ανέδειξαν την εξάρτηση της τοπικής οικονομίας σε μεγάλο βαθμό από το Πανεπιστήμιο, καθιστώντας την ανάγκη για επαναξιολόγηση και εκ νέου σχεδιασμού του μοντέλου ανάπτυξης της Θράκης, αξιοποιώντας όλα τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood