Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr ότι στελέχη της ΝΔ απειλούν βουλευτές για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευ. Ιωαννίδη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.
Ήδη την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Δημοκρατικού Πολιτεύματος και λαμβάνονται οι πρώτες καταθέσεις. Η υπόθεση αναμένεται να εξελιχθεί πολύ γρήγορα, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές.
Το στέλεχος το οποίο έστειλε το επίμαχο μήνυμα είναι ο Σπύρος Αβραμάκος και πρόκειται για τον πρόεδρο της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στην Αττική, Β4 ΝΟΔΕ.
Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το documentonews.gr, ο Σπύρος Αβραμάκος ζητά από τους παραλήπτες του εν λόγω μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές για να μην «τολμήσουν» να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε μία κίνηση που θυμίζει παρακρατικές μεθόδους άλλων εποχών, οι οποίες οδηγούν στον ευτελισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Η ΝΔ επισήμως εξακολουθεί να σιωπά, ενώ ο αναπληρωτής  εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Κυρανάκης, καυχήθηκε ότι δεν ήταν απειλές αλλά…υποχρέωση η παρέμβαση στους βουλευτές!
επιμέλεια: inkomotini.news