Παρέμβαση Στ. Γιαννακίδη στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο για την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

«Η συνοχή, μια κοινή ευρωπαϊκή αξία, μπορεί να αποτελέσει στήριγμα της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και της μελλοντικής στρατηγικής ατζέντας».
BUCHAREST2

Οι μελλοντικοί πόροι της πολιτικής για τη συνοχή στην Ε.Ε. θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού ενώ για τις θεματικές προτεραιότητες, αυτές θα πρέπει να καθορίζονται σε περιφερειακό επίπεδο προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης στην άτυπη Υπουργική Σύνοδο για την Πολιτικής Συνοχής, που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι.

Παρέμβαση Στ. Γιαννακίδη στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο για την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.Κατά την παρέμβασή του ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρός υποστηρικτής της πολιτικής συνοχής, καθώς αυτή η πολιτική απέδειξε τη σημασία και την αναγκαιότητά της με την πάροδο των ετών και συνέβαλε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επισήμανε, επίσης, ότι η πολιτική συνοχής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης μείωσε τις επιπτώσεις και γι’ αυτό το λόγο, τόνισε: «μια πιθανή μείωση των κονδυλίων για την πολιτική συνοχής οδηγεί σε λιγότερη χρηματοδότηση για τα κράτη μέλη που την χρειάζονται περισσότερο».

Αναφορικά με τους πόρους για τη συνοχή, υπογράμμισε: «Η θέση μας είναι ότι οι μελλοντικοί πόροι της πολιτικής για τη συνοχή θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο» ενώ για τις θεματικές προτεραιότητες ανέφερε ότι αυτές θα πρέπει να καθορίζονται σε περιφερειακό επίπεδο προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σε ότι αφορά στην πολιτική συνοχής μετά το 2020 ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε ότι «θα πρέπει να παραμείνει εστιασμένη στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών. Τα κοινωνικά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και γι αυτό υποστηρίξαμε από την αρχή σθεναρά την πρόταση της Επιτροπής για τη συνεισφορά της πολιτικής συνοχής στον στόχο του Ευρωπαϊκού Πυλώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα».

Παρέμβαση Στ. Γιαννακίδη στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο για την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Γιαννακίδης έκανε γνωστό στους εκπροσώπους των υπόλοιπων αντιπροσωπειών ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη αναθέσει στον ΟΟΣΑ μια ανασκόπηση για τις προτεραιότητες και τα ζητήματα διακυβέρνησης της επόμενης προγραμματικής περιόδου και ότι οι εσωτερικές διαβουλεύσεις μεταξύ των σχετικών φορέων ξεκινάνε τις επόμενες ημέρες.

Ο υφυπουργός κατέληξε στην παρέμβασή του λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά υιοθετεί το μήνυμα της ρουμανικής Προεδρίας «Η συνοχή, μια κοινή ευρωπαϊκή αξία», επειδή «πιστεύουμε ότι οι στόχοι μιας νέας πολιτικής συνοχής, πιο έξυπνης, πιο οικολογικής, πιο συνδεδεμένης μεταξύ των κρατών – μελών, πιο κοινωνικής και πλησιέστερης προς τους Ευρωπαίους πολίτες, μπορεί να αποτελέσει στήριγμα της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και της μελλοντικής στρατηγικής ατζέντας».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood