Με δημόσια παρέμβασή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής, αναδεικνύει το ζωτικής σημασίας πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αδυναμία επαρκούς στελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, και ενόψει του ενδεχομένου να μπει “λουκέτο” στη Μονάδα, καλεί τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και τους τοπικούς Βουλευτές να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Σκεπτικισμός και…εγρήγορση.

Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε με θαυμασμό και συγκίνηση να προβάλλονται παντού οι θεαματικές μακέτες του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano. Η ελληνική Πολιτεία ανέλαβε με Νόμο την υποχρέωση απέναντι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να στελεχώσει πλήρως το υπάρχον Νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ως “αντίδωρο” της ευεργετικής για τον τόπο μας Δωρεάς, ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο παρακολουθούμε με αγωνία προς στιγμήν στο υφιστάμενο Νοσοκομείο, απογοητευτικές εξελίξεις, καθώς δύο τμήματα, η ΜΕΘ και η Μ/Γ, είναι υπό κατάρρευση. Δεν είναι δυνατό να καταρτιστούν προγράμματα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών οι οποίες προέκυψαν εξαιτίας αναρρωτικών και άλλων αδειών, παραίτησης ενός μόνιμου ιατρού, αλλά και έλλειψης ενδιαφέροντος ιατρών που θα επιθυμούσαν να προσληφθούν άμεσα για την κάλυψη των ανωτέρω κενών.

Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και να μην έχουμε “κοντή” μνήμη. Προσλήψεις, λοιπόν, το προηγούμενο διάστημα, έγιναν, τόσο σε μόνιμο όσο και σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό. Εάν μερικές εξ αυτών δεν αποδείχτηκαν ικανές να ανταποκριθούν στο σύστημα, θα πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή ώστε να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και οι προσλήψεις να πραγματοποιούνται με εμφανές επιστημονικό έργο ανάλογης ειδικότητας, αλλά και με συνέπεια και ευσυνειδησία του ιατρού που καταλαμβάνει μια μόνιμη θέση.

Κύριε Διοικητά της 4ης ΥΠΕ, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας, μην επιτρέψετε να καταρρεύσουν δύο ζωτικές κλινικές του Νοσοκομείου Κομοτηνής. ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ… Κύριε Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές, πιέστε από τη θέση ευθύνης σας, γιατί θα ήταν καταστροφική για την τοπική μας κοινωνία μια τέτοια εξέλιξη… Συνάδελφοι, κάποιοι προσπάθησαν να μας βγάλουν από την αφάνεια, το κατάφεραν, και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Ας μην μεμψιμοιρούμε, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα αυτοί που φέρουν το βάρος ευθύνης των κλινικών, εν όψει της υλοποίησης ενός νέου Νοσοκομείου προτύπου για τα ελληνικά δεδομένα δημόσιας νοσηλείας”.