Παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ προς Γ. Βρούτση για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να ανακαλέσει την απόφαση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ περί παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ στον Δήμο Αρριανών.
ΙΛΧΑΝ ΒΟΥΛΗ 4

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, με το αίτημα του δημάρχου Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, που υποβλήθηκε επισήμως, για την άρση της απόφασης παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ/e-ΕΦΚΑ για θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδότησης και κοινωνικών παροχών, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Αχμέτ Ιλχάν.

Όπως τονίζει στην αναφορά του ο βουλευτής, η απόφαση παύσης των ανταποκριτών δεν λαμβάνει υπ’ όψιν “μια σειρά από λόγους για δήμους με τα χαρακτηριστικά του δήμου Αρριανών, που έχουν να κάνουν με την έντονα αγροτική τους οικονομία, τις τεράστιες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν οι (μη) εξυπηρετούμενοι πολίτες έως το μοναδικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή, την ηλικιακή και φυσική αδυναμία αυτών των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια τέτοια προοπτική που αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους”.

Το αίτημα του δημάρχου Αρριανών:

Η αναφορά του Αχμέτ Ιλχάν προς τον Γιάννη Βρούτση:  

“Κύριε Υπουργέ. Με την παρούσα αναφορά μου σας διαβιβάζω επιστολή του δημάρχου Αρριανών της Π.Ε Ροδόπης προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ με την οποία εκφράζει την έντονη  διαμαρτυρία του για τις συνέπειες που προκαλεί η απόφαση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 118792/ 15-6-2020, με την οποία παύονται των καθηκόντων τους οι ανταποκριτές ΟΓΑ -e ΕΦΚΑ του δήμου Αρριανών για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών. Προφανώς, αυτό συμβαίνει και με άλλους αγροτικούς περιφερειακούς δήμους, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη απόφαση. Εκτιμούμε ότι για την λήψη της δεν έχουν ληφθεί υπόψη μια σειρά από λόγους για δήμους με τα χαρακτηριστικά του δήμου Αρριανών, που έχουν να κάνουν με την έντονα αγροτική τους οικονομία, τις τεράστιες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν έως το μοναδικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή οι (μη) εξυπηρετούμενοι πολίτες, την ηλικιακή και φυσική αδυναμία αυτών των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια τέτοια προοπτική που αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους. Κύριε Υπουργέ. Το «επιτελικό κράτος» με ανάλογες πρωτοβουλίες τείνει να μετατραπεί σε δυνάστη των πιο φτωχών και αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού της ελληνικής υπαίθρου. Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις αιτιάσεις του κ. δημάρχου Αρριανών και προβείτε στην ανάκληση της απόφασης του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 118792/ 15-6-2020″.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood