Ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, κατέθεσε σήμερα αναφορά προς τους υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με θέμα τις επαπειλούμενες διακοπές ρεύματος σε καταστήματα επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τις εργασίες τους εξ αιτίας της υφιστάμενης κατάστασης.
Ο βουλευτής καταθέτει προς τους συναρμόδιους υπουργούς αυτούσιο το αίτημα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, και τους ζητά να ανταποκριθούν αναλόγως και να δοθεί παράταση στις ημερομηνίες αποπληρωμών των λογαριασμών ρεύματος, τόσο στη ΔΕΗ όσο και στους ιδιώτες παρόχους ενέργειας.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (Αθήνα 13 Απριλίου 2020) προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
“Κύριοι Υπουργοί. Σύμφωνα με καταγγελία που τέθηκε υπόψη μου από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος. Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η αγορά, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αιτούνται μέσω της επιστολής τους, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα. Παρακαλώ όπως ενσκήψετε με ευαισθησία στο αίτημά τους αποδεχόμενοι το δίκαιο των ισχυρισμών τους. Ο αναφέρων βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης”.
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (Κομοτηνή 10/4/2020)
“Αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος. Μάλιστα οι ιδιώτες πάροχοι ενημερώνουν τους επαγγελματίες με μηνύματα sms, ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος, προκαλώντας τους φόβο για τα επακόλουθα. Γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες ακολουθούν την τιμολογιακή της πολιτική που ίσχυε και πριν την πανδημία, επίσης γνωρίζουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των εταιρειών οι επαγγελματίες μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Αυτό, όμως, που γνωρίζουμε πολύ περισσότερο είναι, ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών, τον τελευταίο μήνα με τα καταστήματά τους κλειστά, έχουν γιγαντωθεί και αποτελούν ,πλέον, «θηλιά» στον λαιμό τους. Όλοι ζούμε με την αγωνία για το αύριο. Όλοι ζούμε με την αγωνία για το πως θα σταθούμε και πάλι επαγγελματικά στα πόδια μας. Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η αγορά , αιτούμαστε μέσω της σημερινής επιστολής, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα. Παρακαλούμε, όπως να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Ο Πρόεδρος Βαφειάδης Ανέστης, ο Γενικός Γραμματέας Δεμίρης Αθανάσιος”.