«Σαφάρι» ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και την Ελληνική Αστυνομία, και με τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Οι επιχειρήσεις ελέγχου εστίασαν σε έξι νομούς της χώρας και συγκεκριμένα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ροδόπης.

Αναλυτικότερα, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν (από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου) ήταν συνολικά 480, αυξημένοι κατά 23% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (14.10.2019 – 19.10.2019).

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν συνολικά 33, μειωμένες σε σχέση με το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, γεγονός που από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποδίδεται στη συνεχή παρουσία και εδραίωση του ελεγκτικού μηχανισμού του στην αγορά και στη συμμόρφωση των ελεγχομένων.

Επισημαίνεται ότι ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, χιλιάδες είδη παραεμπορίου (5.961 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Τέλος, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.