Παρεμπόριο: 480 έλεγχοι στη Ροδόπη και σε άλλους πέντε νομούς

Βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ.
astinomia-paremporio

«Σαφάρι» ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και την Ελληνική Αστυνομία, και με τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Οι επιχειρήσεις ελέγχου εστίασαν σε έξι νομούς της χώρας και συγκεκριμένα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ροδόπης.

Αναλυτικότερα, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν (από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου) ήταν συνολικά 480, αυξημένοι κατά 23% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (14.10.2019 – 19.10.2019).

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν συνολικά 33, μειωμένες σε σχέση με το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, γεγονός που από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποδίδεται στη συνεχή παρουσία και εδραίωση του ελεγκτικού μηχανισμού του στην αγορά και στη συμμόρφωση των ελεγχομένων.

Επισημαίνεται ότι ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, χιλιάδες είδη παραεμπορίου (5.961 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Τέλος, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood